FEB

opinió

L’Avenida, amb un nou capità i canvis a coberta

Bàsquet. El club de Salamanca té un nou entrenador, Lino López, però continua sent favorit a tot ja que manté el mateix bloc dels últims anys i l’arribada d’Arrojo, Putnina i Eldebrink

No hi ha cap senyal que faci pensar que el domini del Perfumerías Avenida i l’Spar Citylift a les competicions espanyoles perilli a curt termini. Així doncs, la supercopa d’Espanya, demà al pavelló Würzburg de Salamanca, serà el primer el xoc de trens que protagonitzaran les dues grans plantilles de la lliga. A Salamanca mantenen el bloc però amb un nou entrenador, Lino López (Ferrol), que d’entrada no pensa fer cap revolució. “El bloc que tenim de jugadores té molta experiència, fa anys que guanya títols, i malgrat que els entrenadors volem posar el nostra gra de sorra en els equips, haig de partir de la feina que s’ha fet les temporades anteriors”, explica el tècnic, que diumenge va aixecar el seu primer títol en la copa de Castella i Lleó posant l’èmfasi en la defensa.

López confia a cegues en el fitxatge de més renom de l’equip, la jove escorta internacional Belén Arrojo (Snatt’s Sant Adrià): “Feia anys que la volia fitxar per al Ferrol i sempre se m’escapava; amb pocs entrenaments i algun partit amb nosaltres ja ens ha demostrat la qualitat que té; hi confio molt.” El gallec també té paraules d’admiració per a la plantilla que ha configurat l’Spar Citylift per a la nova temporada. “Hi han arribat jugadores, com Laia Palau i Shay Murphy, acostumades no només a lluitar pels títols sinó a guanyar-los, també a Europa; serà molt difícil guanyar-les”, diu López, que també té paraules d’admiració per a Bea Sánchez, pivot internacional que ha fitxat l’equip gironí i que ell va entrenar durant set anys. “Quan la vam portar al Ferrol era una jugadora sense cap protagonisme en el seu equip, i a poc a poc es va fer un lloc, amb treball i qualitat, fins arribar a la selecció espanyola. Poca broma. A Girona potser no serà titular al principi però segur que guanyarà protagonisme a mesura que avanci la temporada.”

A banda del fitxatge d’Arrojo, l’equip castellà també s’ha reforçat en la posició de base amb la sueca Elin Eldebrink i pel joc interior amb la russa Aija Putnina, retocs que venen de la lliga turca. Amb tot es mantindran com a jugadores determinants les mateixes que l’any passat: Sílvia Domínguez, Maria Asurmendi, l’exjugadora gironina Chrissy Givens, Elonu, Robinson i la veterana Erika de Souza.

López dona un cert avantatge a l’Spar Citylift per a la final de demà, tot i que admet que tots dos equips hi arriben amb pocs entrenaments: “Elles van tenir dues jugadores en el mundial i nosaltres, cinc; pràcticament no ens hem entrenat. Això sí, la qualitat i experiència de les nostres jugadores és la millor arma que tenim perquè ja saben què toca fer en cada moment.” El tècnic també confirma que Sílvia Domínguez –un malson per a l’Spar Citylift les últimes temporades– està recuperada de la lesió que es va fer abans del mundial i podrà jugar el partit de demà.

Pel que fa a la lliga, el tècnic considera que, malgrat la teòrica superioritat del seu equip i el gironí, hi ha hagut un creixement dels altres clubs. “No hi haurà ningú que quedi despenjat des del principi, serà difícil guanyar tots els partits, i el València, per exemple, té un projecte molt interessant. L’arribada de Laia Palau o que altres internacionals no hagin marxat també ens ajuda a tots.”

No faré cap revolució, tenim un bloc de jugadores que han guanyat molts títols
Lino López
ENTRENADOR P. AVENIDA

‘Enjoy Laia’

Quins temps aquells al Camp Nou quan vèiem Laudrup mirar cap a un costat i passar la pilota cap a l’altre. Eren passades no decisives però feien esclatar un oh d’admiració a la graderia. Diumenge, a Fontajau, Laia Palau va demostrar que la màgia i l’efectivitat no estan renyides sinó que és una combinació extraordinària quan van agafades de la mà. Mirava cap a l’esquerra, la seva defensora també i, pam, la pilota ja era cap a la dreta. Dos punts. Així, una vegada i una altra. És un gest tècnic que demostra una suficiència i autoestima a prova de bombes. Feu-vos un favor i aboneu-vos a Fontajau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)