ACB

“No posem excuses: hem d’estar sí o sí al top 8 de l’Eurolliga”

A les portes del debut a l’Eurolliga, Nacho Rodríguez ha repassat l’inici de temporada del Barça. “Portem tres de tres i cada cop l’equip se’l veu millor. En atac hi ha coses a millorar, però la defensa en els tres partits ha estat molt bona i la defensa guanya títols. No hi ha temps entre les finestres i els partits oficials, però l’equip dona mostres de solidesa i esperem fer un bon paper a Moscou”, ha explicat en una entrevista al canal de televisió del club blaugrana.

El debut a l’Eurolliga serà a la pista del CSKA. Després del fracàs de la temporada passada, el Barça està obligat a quedar com a mínim entre els vuit primers i Nacho Rodríguez n’és conscient. “Per història i per prestigi hem d’estar al top 8. L’ACB és molt dura, a diferència d’altres equips. No posem excuses i hem d’estar sí o sí entre els vuit primers de l’Eurolliga. El calendari no és fàcil pels partits fora de casa. Però a la segona volta els tindrem a casa i el calendari no pot ser excusa. Veig l’equip preparat i que des del primer dia a Moscou vol rendir.”

El director esportiu del Barça ha parlat també d’alguns noms propis. D’entrada, Pesic. “Vam tenir dues temporades en una. Al final vam ser campions de la copa i vam arribar a semifinals, amb baixes de jugadors importants com Oriola. Tenim un entrenador amb carisma i un treball diari molt bo. Pesic es troba pletòric, molt il·lusionat. En quatre mesos es va guanyar la continuïtat. Té coneixements, experiència i lideratge. Coneix com ningú l’Eurolliga i també l’ACB.” Nacho Rodríguez també ha elogiat Tomic, que va renovar a l’estiu, i Juan Carlos Navarro. “No és fàcil quan un jugador i el club consensuen la retirada. A tots ens arriba. En Juan Carlos està molt implicat i il·lusionat. S’està formant i cal donar-li un temps d’adaptació. Tot el que ens ha aportat a la pista ens ho donarà també fora.”

Finalment, Nacho Rodríguez ha parlat del planter. Per un costat, està convençut que els joves trauran el cap al primer equip. “Aleix (Font) ha tingut una actuació destacada a la pretemporada. Segur que els joves tindran partits i minuts. L’any passat hi havia una plantilla de 15 i ara són 13. Segur que hi haurà lesions, viatges i descansos.” I una novetat, el pla per donar una identitat clara a les categories inferiors. “Hem creat una estructura amb diversos objectius. Hem volgut professionalitzar el planter. Roger Grimau ens va trucar dient que ens volia ajudar i em pensava que tenia contracte amb el club d’EBA. Aportarà la seva experiència, com Juan Carlos. El segon objectiu era Diego Ocampo, que és el millor entrenador de formació a Espanya. Estem treballant per tenir un llibre d’estil del Barça de bàsquet, que tots juguin igual. Que des de l’infantil fins a dalt tots juguin igual, amb un estil propi. És un treball a mig o llarg termini.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)