ACB

Desconnexió fatídica

ACB. El Divina Joventut té possibilitats de guanyar (65-60), però en el darrer quart desapareix i encaixa un 25-3 (90-63), i segueix la llegenda negra de la Penya a Madrid, on no venç des del 2008

Oportunitat perduda. Una oportunitat d’or perquè el Divina Joventut, que no guanya a Madrid des del 2008, va tenir-ho molt a prop dominant en el marcador i en el joc durant molts minuts. Però després del 65-60 la Penya va desconnectar d’una manera alarmant, tothom va fer la guerra pel seu compte i els blancs van acabar humiliant els de Carles Duran amb un parcial de 25-3 que va fer que la diferència es disparés fins als 27 punts (90-63). Va ser una llàstima perquè la realitat és que el Madrid va fer un partit pèssim. Sense Llull –que va ser pare divendres–, sense Ayón –a Mèxic, per un accident de cotxe dels seus pares–, ni Causeur ni Thompkins, els blancs van jugar a mig gas, i això no ho va aprofitar la Penya per endur-se el botí del Wizink Center.

El matx va començar amb Laprovittola sent l’amo i senyor tant del ritme com del joc. L’argentí va fer vuit punts seguits, però al minut sis ja va anar a la banqueta amb dues faltes. Dimitrijevic –rècord de punts (15)– li va donar bons minuts de relleu i els de Carles Duran dominaven 26-31. Però als darrers instants la Penya es va adormir i el Madrid ho va fer pagar (44-39).

En el segon temps, en què va tenir un debut testimonial Harangody, s’esperava la reacció, però de nou Laprovittola es va carregar de faltes i no va trobar ningú que li agafés el relleu ofensiu. La Penya va estar molt desencertada en el triple fent 1/15 des del segon quart fins al final i cada vegada la defensa dels de Pablo Laso es va anar tancant amb la dificultat d’anotar prop de cistella amb la intimidació dels centímetres i taps de Tavares, Randolph i Kuzmic. La Penya va aguantar fins al 65-60, però llavors es va acabar tot davant la sorpresa general pel que s’havia vist fins en aquell moment en el parquet.

D’altra banda, en el partit, el president Juanan Morales va estar acompanyat de Ramon Riera, del grup inversor Scranton Enterprise, que ha ajudat a salvar la Penya.

A l’ACB no es pot baixar el nivell d’intensitat perquè s’acaba pagant, com ens ha passat; n’hem d’aprendre
Nico Laprovittola
base del divina joventut

ÚLTIMS TRES QUARTS

El recanvi de Mathias no el buscarem al mercat, sinó entre els joves de la casa, com Zagars, Busquets i Parra
Carles Duran
TÈCNIC DEL DIVINA JOVENTUT
Hi ha hagut dos partits en un: els primers 30 minuts, en què hem competit, i l’últim quart, en què no hem tingut caràcter Penya
1/15
triples
va fer l’equip verd-i-negre després de fer un 3/7 en el primer quart. Va acabar amb 4/22

Mathias acaba a l’hospital però no té fractura

Un dels moments dolents del partit, a banda de la derrota, va ser quan Dakota Mathias en una defensa sobre Deck va caure al terra queixant-se molt de la cama esquerra. La lesió va ser al turmell esquerre. El nord-americà va marxar en cadira de rodes a l’hospital, on van confirmar que no té fractura. Avui se li farà una ressonància magnètica per saber l’abast real de la lesió i el temps de recuperació.