Eurolliga

ORIOL PAULÍ

ALER DE L’HERBALIFE GRAN CANÀRIA

“Hem de disfrutar cada minut”

“Si ens proposem un objectiu o un nombre de victòries, no anirem enlloc. Ens posaríem pressió i ens podria frustrar”

“Tenim capacitat per defensar molt millor, però això tot just és el principi, queda molta temporada”

Contra tot pronòstic, l’Herbalife va obtenir el passaport el curs passat per a l’Eurolliga. Las Palmas i tota l’illa de Gran Canària es preparen avui per viure el primer partit com a local en la màxima competició continental, una fita històrica. La il·lusió és tremenda en un club debutant i amb nou peces que, fins a la setmana passada, no hi havien jugat mai. Oriol Paulí (Girona, 20-5-1994) n’és una.

1-4 entre l’ACB i l’Eurolliga. Per què els està costant arrencar?
L’inici està sent difícil. Vam tenir lesions de gent important en la pretemporada, com Tillie i Nelson, i alguns vam haver de marxar durant la finestra FIBA amb les seleccions. Entre això i els canvis en la plantilla i d’entrenador, no està sent fàcil trobar el nostre joc.
En quatre dels cinc partits, 89 o més punts rebuts. L’avaria és evidentment en defensa.
Tenim capacitat per defensar molt millor, és clar. A Màlaga, vam fer un pas endavant en un dels aspectes que ens costava, el pick and roll, però després vam estar fluixos en la defensa de l’1x1. Això és tot just el principi; queda molt. Tenim talent i bons jugadors. Estic convençut que millorarem.
Per millorar, s’ha d’entrenar. Però van tornar ahir de Màlaga i aquesta setmana jugaran tres partits. Com s’ho faran?
Doncs aprofitarem el poc temps que tinguem per fer-ho i anar millorant en els partits. És l’única manera. En aquest sentit, hi ha enfrontaments d’Eurolliga que ens poden servir moltíssim per a l’ACB, per créixer en consistència i físicament.
A més d’això, tenen el hàndicap dels llargs viatges. Fins a quin punt els penalitzarà?
Hi estem acostumats, però també jugàvem una competició un punt inferior, com l’Eurocopa. És evident que ens afectarà, però crec que ara el que hem de fer és centrar-nos a millorar la concentració, estar més ficats en l’aspecte tàctic i no tant en el físic. Aprofitar els vídeos i progressar d’aquesta manera.
L’exigència és màxima en l’Eurolliga, amb rivals sempre de primer ordre. Es pot disfrutar?
Ho hem de fer. Estem fent una cosa històrica. Mai abans s’havia jugat aquesta competició a Gran Canària i tots, jugadors, club i afició, hem de disfrutar cada minut. Que patirem i ens costarà guanyar? És evident. Per això, crec que no ens hem de posar objectius ni límits. Hem de ser nosaltres mateixos i treballar. A partir d’aquí, poden arribar els triomfs.
Partit a partit.
Si ens proposem un nombre de victòries així d’entrada, no anirem enlloc. Ens posaríem pressió i ens podria frustrar. Estem en una competició en què tots els equips són superiors en pressupost i tenen una història grandiosa. Cada partit s’ha de preparar bé i intentar competir-lo.
Com viu l’afició de Las Palmas, tan passional com és, les hores prèvies al debut en l’Eurolliga?
Doncs amb moltíssimes ganes. Pensa que, en els últims anys, el club s’ha anat instal·lant a la part alta de l’ACB, però també va viure patiments en altres etapes. O sigui que imagina’t! A tots ens hauria agradat arribar-hi amb més confiança i bons resultats. Però, sigui com sigui, s’ha d’assaborir.
Vostè va debutar en la competició la setmana passada. Alguna sensació diferent?
Un cop comença el partit, res canvia. Però no et negaré que en els moments previs hi havia més nervis del que és habitual. Penses que estàs a punt d’enfrontar-te amb els millors d’Europa, amb jugadors que no fa tant estava mirant per la televisió. Però crec que, tant jo com els altres debutants, ens anirem traient aquesta tensió prèvia amb el pas de les jornades.
Algun jugador amb el qual li fa especial il·lusió trobar-se?
Molts. Spanoulis, Printezis i Calathes són aquella mena de jugadors que et fan disfrutar veient-los, per la seva qualitat i determinació en les finals a quatre. Trobar-te’ls és un estímul extra ara.
La seva polivalència li permet actuar en quatre de les cinc posicions. On se’l veurà més enguany amb Salva Maldonado?
Encara és aviat, perquè ens estem adaptant tots als seus sistemes i mètode. Pel que s’ha vist fins ara, m’utilitzarà més en posicions exteriors que interiors. Sobretot, buscarà en mi la pressió al base rival per tota la pista perquè no se senti còmode.
S’enfronta amb el Barça, club on es va formar. Quina versió veurem, la de dissabte o la de Moscou?
Sempre s’ha d’esperar la millor. Si no ho fas així, et pot agafar confiat i fer-te molt de mal, com li va passar al Saragossa. Hem de preparar un partit de màxima exigència, perquè tenen molt talent. També s’ha de tenir en compte que han fet canvis i els està costant adaptar-s’hi. Però quan agafin el ritme, tindran molt a dir.
Són millors que l’any passat?
No t’ho sé dir. El que és clar és que, en algun moment, la situació canviarà. No estaran sempre com en els últims dos anys. Són el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)