Eurolliga

Eurolliga

Un club que li és familiar

En Marko, fill del tècnic del Barça, és el mànager general del Bayern, que el seu pare va entrenar (2012-16)

L’ex-Penya va jugar a Munic i és el marit d’Ivana Pesic, que ho va fer en l’UB Barça

Si un club alemany ha estat referència en l’Eurolliga els últims anys aquest ha estat el Bamberg. Però la no classificació per a l’Eurolliga va fer que el seu president, en un atac de banyes, signés un acord amb la FIBA per cinc anys. El Bayern li agafa el relleu. La secció de bàsquet està menys finançada que la del Barça o el Madrid pel seu futbol, però té la marca al darrere. I a Alemanya són legals. Perquè el Bayern arribés a l’elit va haver d’escalar des de la regional lliga 2 –el que seria la copa Catalunya d’aquí–. El seu director esportiu la temporada 2011/12 va ser Marko Pesic. I va fitxar el seu pare com a tècnic, que ja havia entrenat primer la selecció alemanya (del 1987 al 1993 i del 2012 al 2014) i també en la Bundesliga: primer l’Alba Berlín del 1993 al 2000 i després el Rhein Energy Colònia (2001/02). El 2013, Marko Pesic va passar a ser el mànager general del Bayern i tot va agafar una dimensió molt més gran. La inversió econòmica del Bayern, amb patrocinadors potents però cap ingrés institucional, prohibits a Alemanya, van fer una plantilla que havia de lluitar més enllà del títol de la Bundesliga. Marko Pesic va fitxar Sasha Djordjevic, però la relació va acabar com el rosari de l’aurora, destituït a mig curs i amb crítiques dures del tècnic cap al fill de Pesic.

La família Pesic sempre ha tingut una gran vinculació amb el món del bàsquet. La seva dona, Vera, va jugar en el Zeljeznicar de Sarajevo. A banda de Marko, que va ser jugador de l’Alba Berlín, l’Iraklis, el Colònia, el Lottomatica Roma i el Teramo, també va jugar a bàsquet la seva germana, que va viure a Barcelona. L’Ivana, va ser jugadora de l’UB Barça que dirigia l’entrenadora Carme Lluveras. Després es va casar amb el també jugador alemany de bàsquet ex-Joventut Jan Jagla, que va jugar en el Bayern de Munic del 2011 al 2013 i del 2014 al 2015.

4
temporades
va dirigir Svetislav Pesic el Bayern de Munic quan ja hi havia el seu fill de mànager general (2012-2016) i hi va guanyar una lliga.
2008
Any
en què Marko va acabar els estudis de mànager esportiu a l’IST Düsseldorf tot i que ja tenia estudis de la seva etapa com a jugador. Es va retirar el 2006.
8
anys
va ser Svetislav Pesic seleccionador d’Alemanya en dues fases diferents (del 1987 al 1993 i del 2012 al 2014).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)