Eurolliga

Calma total al Palau

El Barça aconsegueix el primer triomf contra un Bayern que sempre va a remolc i a qui domina de 16 punts en el primer temps (24-8) i de 14 en el segon (74-60)

Pangos, Singleton i Tomic exploten i Blazic remata la feina

El Palau Blaugrana ha de ser aquest curs inexpugnable, i això ha de ser el que doni tranquil·litat per mantenir-se entre els millors i poder anar a domicili a sumar alguna victòria que li doni el bitllet per ser a quarts de final. Ahir el Bayern va ser la primera víctima de l’efecte Palau. Ara divendres vinent els de Pesic tindran una altra oportunitat per trencar la llegenda negra en els desplaçaments amb la visita a la pista del Darussafaka turc.

El Barça va marcar el ritme des del salt inicial amb un Kevin Pangos anotador (9 punts) però sobretot marcant el ritme i repartint joc. Després d’un triple inicial de Barthel (0-3), els de Pesic van fer un parcial de 10-0, i a partir de llavors el primer temps va ser un monòleg blaugrana. A Pangos se li va afegir el domini del joc interior amb Tomic imparable i Singleton anotant des de fora. El Barça va agafar un màxim avantatge de 16 punts (24-8) després d’una esmaixada de Seraphin. La dada curiosa va ser que en aquest moment de partit el Bayern portava una sèrie de 0/5 tirs de dos i 2/4 triples. La tendència va continuar igual, i tot i frenar l’allau blaugrana (28-21) el Bayern seguia vivint del triple –1/6 de dos i 5/7 triples–. En aquesta fase va destacar l’internacional alemany Lo (10 punts seguits). En el joc interior el conjunt alemany va veure clarament que l’Eurolliga no és la Bundesliga, i Booker, Williams i Barthel patien per poder, ja no anotar, sinó trobar algun tir. A més, els ex-Barça Koponen (0 punts) i Dedovic (2) van estar ofegats en atac. La renda al descans (44-36) no reflectia la superioritat d’un Barça absolutament dominador.

El Bayern va sortir del vestidor avisant (44-40), però quan podia posar la por al cos al Barça va errar tres triples absolutament sols. I allà va perdre una oportunitat d’or per poder endur-se un botí del Palau.

Blazic, Blazic i Blazic

Tot i que la diferència es va establir en cinc punts, l’energia de Blazic va fer que quan més pressionat estava, el Barça (55-50) aconseguís eixamplar la renda i fer tornar la calma (6352). L’eslovè es va multiplicar tant a davant com a darrere. Tomic continuava sense rival en el joc interior, i amb Singleton van fer anar de bòlit tant a la pintura com per la polivalència de l’americà.

L’última opció del Bayern, que tenia a primera fila Marko Pesic, fill de Svetislav i que és el mànager general de l’equip alemany, va ser a 2:20 per al final. El nord-americà Booker va errar, amb 76-69 en el marcador, i en el següent atac Kuric va rematar el seu rival amb un triple alliberat –el Barça va fer una sèrie de 4/18 des de la línia de 6,75 metres– que va ser la sentència (79-69). Els de Pesic es treuen la pressió d’aconseguir el primer triomf, però tenen el repte de ser capaços també de pescar a domicili. El tècnic serbi va tornar a fer una rotació de deu homes, deixant sense jugar Smits i Pustovyi, que hauran d’esperar el seu moment.

Hem sortit molt concentrats des del salt inicial i no hem patit realment pel triomf, tot i que s’han acostat
Kevin Pangos
Al Palau no podem deixar escapar cap partit, perquè aquesta Eurolliga és molt dura i guanyar a fora és complicat
Ante Tomic
35-0
de valoració
era la diferència entre el Barça i el Bayern en els primers minuts, quan als blaugrana els sortia tot brodat (24-8).
3/16
triples
havia fet el Barça fins als últims instants del partit, quan en va encistellar dos més.
2
punts
havia aconseguit Dedovic en el minut 35 de partit, però va acabar maquillant la xifra fent-ne 7més i acabant amb 9. Tenia una mitjana de 18 punts en l’Eurolliga.
Hem tingut problemes en el rebot i hem fallat tirs clars que ens han sentenciat
Dejan Radonjic
TÈCNIC DEL BAYERN MUNIC
Hem estat fidels al nostre sistema de joc. Es pot guanyar sense tenir encert des de la línia de tres punts; hem de seguir creixent
M’ha agradat guanyar, però sobretot com hem guanyat, amb calma i sabent com jugar
Svetislav Pesic
TÈCNIC DEL bARÇA LASSA

Navarro, a la llotja, i Koponen, ovacionat

Juan Carlos Navarro, que quan va estrenar el seu càrrec de mànager de la secció de bàsquet va veure el partit des de peu de pista, va estar ahir a la llotja del Palau tot i no estar al costat de Nacho Rodríguez i Albert Soler. D’altra banda, el finlandès Petteri Koponen, que tornava al Palau, on havia jugat, va rebre l’ovació de l’afició en la seva presentació. Després, però, no va fer el seu millor partit i va acabar amb 0 punts en 11 minuts a pista i llançant només un tir de pista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)