FEB

A remolc tota l’estona

Bàsquet. El Girona encaixa la primera derrota de la lliga tot i el partit exuberant de Cizmic (27 punts) contra un rival superior sota els cèrcols

GIRONA 69 HOSPITALET 75

BÀSQUET GIRONA:Xavi Costa, Juscafresa, Sergi Costa (5), Berry, Cizmic (28) –cinc inicial–, Angelats (5), Cosialls (6), Alzamora (5) i Bolton (15). 9 triples: 4 Cizmic, 3 Bolton, 1 Angelats i 1 Sergi Costa. 10 de 15 tirs lliures. 29 rebots.L’HOSPITALET TORRONS VICENS:Gelazonia (12), Creus (12), Garcia (5), Haller (7), Homs (10) –cinc inicial, Liria, Rodríguez (5), Diop (14), Baques i Navas (10). 5 triples: Haller, Creus, Navas, Rodríguez i GarcíaPARCIALS: 17-25, 18-18, 11-15 i 23-16.ÀRBITRES:Gómez Luque i Eric Carrera.

La propera (27-10-18)

Lucentum-Albacete; L'Hospitalet-Menorca; Morón-Bàsquet Girona; Almansa-Múrcia; La Roda-Vic; Azuqueca-Villarrobledo

El Bàsquet Girona va encaixar a Fontajau contra l’Hospitalet la primera derrota de la lliga. L’exhibició en atac de Cizmic (27 punts) no va ser suficient per culpa del desencert en el triple, la inferioritat en el joc interior i la sensació constant d’anar a remolc contra un rival que va ser més regular i constant.

Si una cosa va quedar clara en el primer quart és que el Girona és una cosa amb Cizmic i una altra de ben diferent sense ell. El croat, tot sol, va mantenir a ratlla l’Hospitalet, que va trobar el camí massa lliure cap a la cistella. L’aler pivot va fer 9 dels primers 11 punts dels gironins (11-13), tous en defensa, no només per la baixa clau de Cuéllar, sinó perquè a Berry se’l veia despistat i Heller, des de l’exterior, no tenia pietat. En l’última acció, un dos més un d’Alzamora va evitar mals majors (17-25). En el segon quart l’equip va sortir més enèrgic en defensa i amb un parcial de 9-0 en un tancar i obrir d’ulls va capgirar el resultat (26-25). A partir de llavors, però, es va repetir el guió de la primera part: Cizmic (16 punts), apoteòsic en atac, però la defensa del Girona sense resposta a les accions prop del cèrcol de Diop, Homs i Gelazonia. L’equip, a més, no pescava rebots ofensius i al final del segon quart la diferència es mantenia (35-43).

En la segona part Quim Costa va mirar de contrarestar la superioritat física dels visitants col·locant Cizmic de tres i Cosialls de quatre, però la dinàmica no va canviar, tot i que un triple de Bolton primer (57-62) i un altre de Cizmic (62-67) van donar aire als gironins, que tenien molts problemes per subjectar els pivots de l’Hospitalet. Diop, en aquest sentit, va fer bona feina. Cizmic, amb tot, no es rendia i forçant una falta mantenia l’esperança (69-74).

L’últim quart va ser una lluita infructuosa per retallar la diferència contra un rival que es va tancar descaradament en defensa esperant que els exteriors dels gironins anessin fallant triples.

No hem sortit amb la intensitat que requeria un partit com aquest i ho hem pagat