ACB

La Penya sap patir

ACB. Laprovittola fa un clínic en l’últim quart i desencalla un matx que s’havia complicat (49-42); Dimitrijevic, Morgan i Todorovic també són determinants

La Penya va tornar a superar un rival directe, com ja havia fet amb el Manresa, el Guipúscoa i ahir a Lugo, la qual cosa li dona certa tranquil·litat en el seu objectiu de la permanència. Els verd-i-negres afronten ara el derbi de diumenge al Palau Blaugrana sense pressió amb molt a guanyar i poc a perdre.

D’entrada, Bieshaar, vinculat del Prat, va sortir en el cinc inicial però el verd-i-negre només va durar 1:28 minuts a la pista perquè l’ucraïnès va fer un recital anotant nou punts consecutius.

El Breogán estava amb confiança i aprofitava la passivitat defensiva de la Penya, que va veure com els de Lugo agafaven un màxim avantatge de 10 punts (28-18). L’entrada de Dimitrijevic, però, va revolucionar el partit i nou punts d’ell, juntament amb set de Dawson van liderar un parcial de 3-14 que va posar el Joventut al davant (32-32).

En aquesta fase, els de Carles Duran van intensificar la defensa amb Ventura com a líder. Al tram final del primer temps, els verd-i-negres van perdonar el seu rival, i amb 34-39 van permetre que el Breogán tornés a entrar en el partit (39-41).

En el segon temps, la Penya va sortir adormida de nou i al parcial final del primer temps se li va sumar una sortida pèssima en què va encaixar un 15-3 (del 34-39 al 49-42). Però ràpidament els verd-i-negres van reaccionar en un sol minut i van demostrar que són un millor equip i que el que feia falta era sobretot està bé al darrere.

En l’últim quart, la Penya va ofegar un Breogán que ja no estava fresc ni tenia jugadors de talent per marcar diferències, cosa que sí que té la Penya perquè Laprovittola va dir que fins aquí s’havia arribat. L’argentí va assumir el lideratge per fer un recital i decantar la balança tot sumant-se al brillant partit de Morgan i Dimitrijevic i el pas endavant de Todorovic.