Europeu

Sense contemplacions

Estrena immillorable a Europa de l’Spar Citylift, que acaba atonyinant a Fontajau un rival que encara no coneixia la derrota aquesta temporada

El domini en el rebot i la defensa propulsen l’equip cap a un triomf coral

A Fontajau alguna cosa es va coent, i no precisament a foc lent. L’Spar Citylift fa poc més d’un parell de setmanes que va obrir la competició oficial i les dues últimes actuacions –ahir, i a València– han deixat unes grans sensacions. No tant pel que està oferint l’equip ara, sinó per intuir on pot arribar quan hi hagi els automatismes i la cohesió establerts.

Que es desfés amb tanta claredat del Gernika va ser fruit de la seva bona feina. El rival sempre juga i el Gernika es plantava a Fontajau sense haver tastat la derrota aquest any. A l’hora de la veritat no va donar la talla i va quedar empetitit per la voracitat de les gironines, que no van afluixar ni quan el rival estava grogui, conscients que durant aquesta primera fase de l’Eurocopa el basket-average compta. I molt.

El rebot

Les basques tenien un pla i d’entrada van poder aplicar-lo. Negant la zona i dominant el rebot a la pròpia anella, van travar el joc local, que també patia al darrere i concedia excessives segones opcions. La inspiració de Hampton –va fer 13 punts amb un error, en els primers set minuts– va minimitzar-ne els efectes, fins al punt de donar la iniciativa al seu equip (15-8, 7’). En aquest punt, l’Spar Citylift ja havia apujat una mica el to al darrere. Hi va ajudar l’entrada de Reisingerova. Amb la txeca, el rebot es controlava i a l’altre costat es feia present en la zona, forçant faltes. Si hagués tingut més encert de cara a l’anella –0/2 tirs de 2 i 1/4 tirs lliures en el primer quart–, el forat hauria estat més gran en el primer descans (18-12).

A poc a poc, les de Surís s’anaven apoderant del joc i, amb Palau duent la batuta, les gironines van fer la primera estrebada de consideració (24-13, 13’). Reisingerova faria la tercera falta, però això no destarotaria l’equip que, amb quatre petites –Oma en la posició de quatre– i Colhado d’única referència a dins, va tibar la corda en primera línia defensiva, i el rival patia déu i ajuda per teixir atacs (35-21, 17’). Les visitants, però, no defallirien i la seva confiança en la defensa zonal els acabaria donant fruits. A la mitja part, hi arribarien no tan lluny en el marcador (37-28).

El canell de Rosó

Els problemes de faltes en el joc interior anirien acumulant-se –a Hampton, li assenyalarien la quarta, rigorosa, a la meitat del tercer quart– però l’Spar Citylift trobaria la manera de fer-ho imperceptible. Hi va ajudar el control del rebot –impagable tasca d’ajuda de les exteriors– i la ratxa d’encert de Rosó (11 punts en el tercer quart, amb 3/3 triples) que va donar sentit a la feina al darrere, amb activitat i variants. El Gernika no se sentia còmode i la falta d’encert li començava a generar frustració (54-38, 27’).

Amb Reisingerova condicionada per les faltes, va ser Colhado qui va exercir de puntal a dins i va erosionar les basques, que a principi de l’últim quart van tirar la tovallola. L’Spar Citylift no se’n va apiadar i va accelerar més. I quan no era Hampton, era Murphy i, si no, Palau en una acció individual qui anotava. El combinat basc va perdre el nord –8 punts concedits en l’últim quart de pèrdues– i un triple de Murphy van situar el +24 (78-54, 38’). Just abans, Hampton va donar un ensurt en una caiguda que, per sort, acabaria en no res.

DADES

12
rebots
més va capturar l’Spar Citylift que el rival entre el segon i el tercer quart (24 a 12). Entre els quals, deu d’ofensius.
7
jugadores
gironines van acabar amb dobles dígits de valoració, totes llevat de Reisingerova i Martín.

ELS VESTIDORS

Reitero que el Gernika té potencial i hem fet una gran feina defensiva, amb ajudes, contactes, per col·lapsar tot el seu repertori ofensiu, que és molt ampli. És per estar-ne content
Èric Surís
Aspirem a guanyar coses importants i, per fer-ho, ens fan falta encara més coses. Però anem pel bon camí i la gent està molt implicada en defensa
Laia Palau
[Fitxar] El club està estudiant com afrontar la situació. No està descartat que es fitxi ni està clar que es faci d’una forma immediata
Èric Surís
Me’n vaig força descontent. Ens han faltat moltes coses: caràcter, energia... Crec que hem tingut un excessiu respecte al Girona
Mario López

Roundtree, la descartada

La diferència en la normativa de llicències entre la Lliga Femenina i les competicions europees regides per la FIBA provoquen casos com el de Margaret Roundtree. L’alera pivot nord-americana actua en les competicions FEB com a comunitària, condició adquirida per matrimoni. Les dues extracomunitàries del Gernika són la nord-americana Dietrick i la porto-riquenya Gwathmey. En l’Eurocopa, la situació canvia. Preval el seu passaport de naixement (Estats Units) i, per tant, a efectes de la competició, és una extracomunitària més. Aquest fet obligarà el club basc a descartar una de les tres jugadores abans de cada compromís continental. Ahir, Mario López va prescindir de Roundtree, però pot variar la decisió abans de cada jornada. Això sí, hi ha canvis limitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)