NBA

Ricky Rubio s’imposa a Luka Doncic (104-113)

NBA. Primera victòria d’Oklahoma, rècord triplista de Curry i crisi als Wizards

• VÍDEO: El resum NBA del Dallas-Utah

Els Jazz s’han imposat avui als Mavericks per 104-113. El duel de les segones unitats ha marcat la diferència després d’un inici nefast de Dallas (6/23 tirs en el primer quart) i els visitants segueixen sense perdre lluny de casa després de quatre partits. Ricky Rubio l’endemà de fer un recital anotador ha tingut problemes per veure cistella (6 punts i 2/9 tirs), si bé ha repartit 8 assistències en 32 minuts. A l’altra bàndol, l’ex del Madrid Luka Doncic ha acabat amb 14 punts (5/13), 6 rebots, 5 assistències i 5 pilotes perdudes. El més interessant ha estat el cara a cara entre dos pivots de físic intimidador: el francès Rudy Gobert (23 punts, 9/13, 16 rebots i 3 taps) vs. DeAndre Jordan (12 punts, 4/5, 19 rebots i un tap).

En la resta de la jornada destaca un nou rècord d’Stephen Curry. El base dels Warriors és el primer a la història en anotar un mínim de cinc triples en set partits consecutius. Els vigents campions s’han desfet dels Nets 114-120 amb 35 punts i 7/15 triples de Curry, ben ajudat com sempre per la facilitat anotadora de Kevin Durant (34 punts i 11/20).

Oklahoma, al seu torn, ha aprofitat la visita dels dèbils Suns, que havien jugat la nit anterior i tenen lesionada l’estrella Devin Booker, per sumar la primera victòria, 117-110. Paul George i Russell Westbrook han anotat 23 punts i Nerlens Noel ha aprofitat la baixa d’Steven Adams (20 punts, 9/13 i 15 rebots en 26 minuts). L’ex del Barça Álex Abrines no ha tingut el seu dia, fallant els cinc tirs en 24 minuts a pista.

Finalment, els Wizards segueixen en crisi, amb una única victòria en sis duels. No han tingut opció en la visita al Clippers (135-104) amb bona aportació d’un altre ex del Barça: Tomas Satoransky (9 punts, 4/7 i 3 assistències en 16’).