Eurolliga

Més enllà de les xifres

Eurolliga. Víctor Claver marca el to físic en defensa del Barça Lassa i ho arrodoneix ajudant en el rebot i mostrant-se gairebé infal·lible en atac

Ens podem quedar només amb l’estadística i adonar-nos que ahir Víctor Claver va anotar més (14) que en els quatre partits previs de l’Eurolliga (12) o que, per tercer cop des que va arribar a Can Barça, supera els 20 de valoració en el torneig (22). Però l’anàlisi es quedaria curta, perquè el valencià va fer molt més per als seus. Intangibles físics i defensius valuosos i cap pilota perduda en 30:02, el que més va fer jugar Pesic.

Sense errors

Si bé va patir a l’inici amb la verticalitat de Kane, aviat va pal·liar-ho i es va fer present en el joc, físic per proposta del Maccabi. Atent a les ajudes, dues accions van donar un impuls al seu equip i també a ell, en confiança: un contraatac culminat després de recuperació i un triple en transició després d’un tap, just abans de ser rellevat (16-11, 8’). Que la seva presència és bàsica ara mateix va quedar clar, almenys fins que Hanga no hagi adquirit el to adequat després de tants mesos d’inactivitat. Per això quan era a la pista es notava, també ofensivament. Ahir, des del principi, era més agressiu i decidit que habitualment.

El tercer quart, quan els blaugrana van fer la tibada definitiva, el va jugar pràcticament tot. Treballant a la línia exterior per anul·lar el joc de perímetre israelià i sempre ben col·locat –feina de mèrit en el rebot defensiu–, va continuar contribuint en atac, ja fos assistint Tomic, forçant tirs lliures o anotant un triple –ahir 2/2 quan encara no n’havia fet cap enguany, a Europa– que ja llançaria el Barça Lassa cap a la victòria (51-38, 26’). Quan se’n va anar a la banqueta, a pocs segons per al final de tercer quart –tornaria a la pista en el tram final–, el públic li va valorar la feina amb una ovació. També amb l’esperança que el valencià sigui per fi més regular, i no aparegui un dia sí i tres no.

El primer quart (18-12)
Punts 5
Tirs de dos 1/2
Triples 1/1
Rebots 3
Assistències 1
Recuperacions 1
Tap 1
Valoració 9
Minuts 9:32
El segon quart (16-21)
Punts 4
Tirs de dos 2/2
Valoració 3
Minuts 4:53
El tercer quart (25-7)
Punts 5
Triples 1/1
Tirs lliures 2/2
Rebots 4
Assistències 1
Valoració 10
Minuts 9:46
El darrer quart (15-18)
Punts -
Tirs de dos -
Valoració -
Minuts 5:51

Navarro, homenatjat

En els prolegòmens del partit, l’Eurolliga va voler reconèixer la trajectòria de Juan Carlos Navarro, que té els rècords de partits (341), punts (4.152), triples anotats (623), valoració (3.890) i minuts (8.197) d’una competició que ha guanyat dues vegades, amb el Barça. Jordi Bertomeu, el CEO de l’Eurolliga, va entregar-li un guardó commemoratiu i l’acta del seu debut en el torneig, a la pista del Buducnost el 18 d’octubre del 2000. També ahir se li va fer un homenatge a Sant Feliu de Llobregat, la seva ciutat natal, on se li van entregar un centenar de cartes escrites pels més petits del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)