Eurolliga

Ja són entre els 8 millors

El Barça fa ballar el Maccabi i el domina de 23 punts (67-44)

El Palau aquest any és un fortí (6/6)

Cinc jornades i el Barça ja és allà on li pertoca: entre els vuit millors. I ho va fer ahir després de certificar un dia més que el Palau, entregat, és infranquejable, un fortí, i s’hi manté intractable (6 partits i 6 victòries entre ACB i Eurolliga). Els de Pesic se situen entre els millors d’Europa després d’una exhibició en tota regla contra un històric en hores baixes com el Maccabi de Tel-Aviv. Un grup de nord-americans que fa la guerra pel seu compte i que, fins avui, no està aconseguint ser un equip com ho va ser en els últims anys. Spahija encara té feina. Per la seva banda, els aficionats del Barça de moment estan aconseguint que anar al Palau aquesta temporada sigui una festa. Doncs això, que continuï la festa.

El Maccabi de Tel-Aviv, tot i aterrar a Barcelona dos dies abans, un fet poc habitual que confirmava la importància que donaven al matx –en la lliga israeliana són líders invictes en solitari– va anar sempre a remolc. Abans del matx es va saber que Traik Black, el potent pivot ex-Lakers, no jugaria per lesió i es quedaria a la banqueta. Això va facilitar encara més que tots els primers atacs passessin per les mans de Tomic, que al pal baix feia molt mal.

Històric Tomic

Fins al punt que quan van donar rotació a Tyus, el seu recanvi, Cohen, només va poder estar a pista 52 segons, que és el temps que va tardar el pivot blaugrana a carregar-lo amb tres faltes. Tomic es va convertir ahir en el jugadors amb més cistelles de dos (950) de l’Eurolliga, superant l’ex-PAO Mike Batiste (949). Els de Pesic van mantenir-se a davant amb molta facilitat fins al 25-19. Però va ser llavors quan un parcial de 0-8 del Maccabi, amb O’Bryant anotant des del triple però també generant desequilibri tant a dins com a fora, va posar els de Spahija a davant (25-27). En aquesta fase, Claver va estar sublim tant a davant com a darrera. Al descans: 34-33.

Però va ser en el tercer quart quan es va trencar el duel. Els de Pesic van ofegar literalment l’atac del Maccabi, que va optar per fer la guerra pel seu compte individualment. I això va ser la seva mort. Del 40-35 es va passar al 59-40 i tot va quedar decidit. El Barça feia un joc coral, i fins i tot Pesic, amb el partit sentenciat, es va permetre fer proves per intentar recuperar Heurtel fent-lo jugar al costat de Pangos. El francès, tot i començar amb dues bones accions, va evidenciar que no està en confiança.

Es busca Wilbekin

Tot i que és cert que l’estrella del Maccabi venia tocat perquè havia perdut el darrer partit, la realitat és que mai es va sentir còmoda davant del Barça. El segon màxim anotador de l’Eurolliga (20,67 punts de mitjana) va acabar amb dos punts, 1/6 tirs i -1 de valoració. A l’altra banqueta, Pesic, a 46 segons del final, feia seure Tomic i Pangos perquè rebessin l’ovació del públic.

ELS VESTIDORS

Bon partit, i em quedo amb una dada: 14 rebots ofensius, vol dir que l’equip lluita i té actitud
Svetislav Pesic
TÈCNIC DEL BARÇA LASSA
Hem fet un tercer quart lamentable que no es pot permetre; Wilbekin no s’havia entrenat
Neven Spahija
TÈCNIC DEL MACCABI TEL-AVIV
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)