ACB

La motivació de la imbatibilitat

ACB. El Barça, embalat a l’ACB, vol allargar la seva ratxa triomfal contra un rival en crisi

El Barça Lassa manté a l’ACB una competitivitat indiscutible. A l’horitzó (25 de novembre) ja espera el Real Madrid –també invicte–, però abans del gran partit al Palau l’equip de Pesic afronta tres duels contra rivals assequibles –Montakit, Múrcia i Estudiantes–que haurien de servir per allargar l’actual balanç (6-0) fins a 9-0, una fita difícil de preveure a principis de temporada.

El rival d’aquesta tarda és probablement el més propici. Els madrilenys van destituir Agustí Julbe fa 15 dies i han confiat un altre cop en l’argentí Néstor García, que tampoc ha començat bé. Tenen problemes en atac i en defensa i jugadors cridats a tenir el pes en l’equip, com ara Lucas Nogueira i Christian Eyenga, estan rendint per sota de les expectatives. En aquest context ha aparegut la figura del manresà Marc Garcia –fa alguns anys una de les joies del planter blaugrana–,que finalment ha fet un pas endavant i que té la millor mitjana anotadora de l’equip i també destaca en la faceta rebotejadora.

El d’avui serà un partit especial per al blaugrana Roland Smits, que torna al lloc on va créixer com a jugador. Va descansar dijous contra el Maccabi i probablement tindrà minuts avui en la posició de 3. Amb el retorn de Hanga, Svestislav Pesic disposa de tota la plantilla –13 jugadors– i pot descartar-ne a cada partit. Contra el Maccabi tampoc va jugar Ribas.