FEB

Una nit per oblidar

L’Spar Citylift perd la imbatibilitat i el lideratge a la Seu d’Urgell, sotmès per un rival que l’aclapara en algunes fases

La reacció final no camufla els dèficits exhibits i, per postres, Hampton es lesiona

Qualsevol derrota cou, però la d’ahir al vespre és especialment dolorosa. I no només perquè va perdre el lideratge i la imbatibilitat –ja ha cedit terreny respecte a l’Avenida i el Gernika–, sinó perquè no va trobar arguments col·lectius per fer front a la voracitat d’un rival que, més enllà d’encert, tenia claríssim quina tecla tocar en cada moment. El va despullar, en moltes fases. Com a mínim, no es va entregar, i la reacció final, a còpia d’apujar l’activitat a primera línia, va arribar a generar moments de suor freda a les grades. No tant al Cadí la Seu, que, sense perdre el nord, va segellar la victòria des del tir lliure.

Com que les males notícies no arriben sempre soles, l’equip va perdre també per lesió Hampton, fet que va deixar-lo amb rotació de mínims, de set jugadores, però que no serveix d’atenuant per a tanta candidesa defensiva. Encara no se sap l’abast de l’estrebada a l’abductor, però no ha de ser res important.

Cadascú a la seva

Des del principi, els equips van ensenyar les urpes. El combinat local treia suc de situacions de pick and pop amb Hempe –dos triples–, i les gironines responien a la zona, amb Colhado fent i desfent les pilotes assistides per Núria Martínez. La igualtat i les alternatives al marcador es van repetir en el primer quart, en què el Cadí la Seu, sobretot per la feina de Bahí i Richards, va anul·lar Hampton, que quasi ni va tirar (0/2 tirs). Ho faria en el segon quart –un triple–, poc abans de deixar el parquet amb problemes musculars.

En aquest punt, l’Spar Citylift havia trobat la inspiració de Murphy, des de la mitja i llarga distància, que li permetia comandar el partit i obrir una petita escletxa (26-31, 15’). No la podria ampliar més, ja que les lleidatanes estaven ficades en la feina, impedint que les gironines les castiguessin en la transició o el rebot ofensiu. Això s’assolia controlant les pèrdues i igualant la lluita pel rebot, i els va permetre haver girat la truita en l’equador de partit (42-38).

Hampton tornaria a la pista a principis del tercer quart, però la seva coixesa era indissimulable. Tant és així que ben aviat va haver de marxar a la banqueta, i ja no en tornaria. Mentrestant, el Cadí s’anava apoderant de la situació. Kraker i Díaz eren punyals en atac i, al darrere, l’equip de Surís es veia ofegat per tota l’activitat que li imposava la defensa local. Aquest cop, ni el rebot d’atac li servia com a boia de salvació (54-41, 24’). Per no caure a la lona, l’entrenador gironí va apostar per una defensa zonal. No tindria els efectes desitjats –el rival continuaria anotant amb assiduïtat–, però va aparèixer a escena Núria Martínez que, amb 8 punts seguits en el tram final del tercer quart, va evitar que l’avaria es convertís ja directament en un incendi.

Orfes de joc

Els minuts passaven, i res feia variar la inèrcia. Sense poder córrer –ni els rebots a la pròpia anella eren nets per llençar les transicions–, l’Spar Citylift es va quedar amb les accions individuals i el rebot ofensiu com a únics arguments de valor. I això era poquíssim davant un rival tan ben estructurat (73-58, 34’). Només va oferir símptomes de recuperació quan, ja a la desesperada, va apostar per pressionar a tota pista, sobretot des de la primera línia. Se situaria, en el darrer minut, a quatre punts (83-79), però el Cadí no estava disposat a deixar escapar el botí. I, per tercer cop en les últimes quatre visites a la Seu, van tornar amb les mans buides.

No hem trobat solidesa ni regularitat en defensa. I, en les fases en què hem estat bé al darrere, llavors fèiem errades absurdes en atac
Èric Surís
Molt content per la victòria, però sobretot pel treball de les jugadores. Ha estat un treball de totes, cadascú amb el seu gra de sorra
Bernat Canut
Veníem avisats que era una pista difícil, però no ens hem trobat sobre la pista. El Cadí també hi ha contribuït molt
Èric Surís
Hem cregut que es podia molestar a Girona i hem fet 40 minuts immensos, contra un rival amb molta experiència