ACB

El Manresa enganxa l’afició i el Congost s’omple un 94%

Bàsquet. ACB. La febre pel Baxi es desferma amb 4.670 seguidors de mitjana, un fet que contrasta amb la Penya, també en ratxa, però amb l’Olímpic mig buit

El Baxi Manresa i el Divina Joventut estan vivint vides paral·leles quasi idèntiques. Els dos clubs van acabar la temporada passada envoltats de l’eufòria, amb l’afició enganxada i els manresans assolint el desitjat ascens amb el Nou Congost com a sisè jugador i la Penya salvant la categoria després d’un any per oblidar i amb el Palau Olímpic sent decisiu. A l’estiu es va treballar bé als despatxos i el Baxi Manresa i el Divina Joventut han fet un inici de lliga pràcticament calcat: tres victòries a domicili i una a casa i tots dos havent perdut amb el Barça. Els de Carles Duran són sisens amb un balanç de 4-3, el mateix que els de Joan Peñarroya, que són setens. Però hi ha una cosa que sorprèn i que els diferencia. Els manresans han aconseguit enganxar la seva afició i convertir el Nou Congost en un espectacle amb uns seguidors entregadíssims. L’ascens del nombre de socis també hi ha ajudat (3.150) i la mitjana d’afluència en els quatre partits que s’han jugat a la capital del Bages és de 4.670 espectadors, un 94% de la capacitat que té el pavelló. Fins i tot el partit contra l’Unicaja va coincidir amb el Barça-Sevilla de futbol, però igualment el Nou Congost es va omplir.

Aquestes dades contrasten, i molt, amb el que està passant a Badalona. La Penya està responent, ha guanyat tres partits a fora a la jornada set, els mateixos que en tota la temporada passada, però en els dos partits que s’han disputat al Palau Olímpic les graderies s’han vist buides. No és una comparació de l’assistència amb la capacitat del pavelló –aquí és lògic que el Nou Congost tingui millor entrada sempre perquè a l’Olímpic caben 9.000 espectadors–, però sí que està per sota de la mitjana del curs passat quan la Penya va arribar a perdre 13 partits en el seu pitjor curs de la història. Contra el MoraBanc hi van anar 4.125 espectadors i contra el Guipúscoa, 3.802. Una mitjana de 3.963 que s’intentarà revertir en els dos pròxims compromisos que es disputaran de manera consecutiva al Palau Olímpic: dissabte contra l’Obradoiro (18 h) i el següent dissabte contra el Fuenlabrada (18 h).

El MoraBanc es reforça amb Henton per un mes

El conjunt andorrà va oficialitzar ahir l’arribada per avui mateix de LaDonatae Henton (1m98, 1992), un aler nord-americà que arriba procedent de l’Agua Caliente Clippers, equip de la G-League de l’NBA, i que avui ja s’entrenarà. És esquerrà, té bona mà exterior i signa per un mes. La baixa de David Walker s’està allargant i l’equip d’Ibon Navarro s’assegura un jugador que va jugar a Sevilla el curs 2015/16, on va fer 5,5 punts de mitjana en 13 minuts de joc. A la G-League feia ara 15 punts i 4,8 rebots de mitjana. Després de l’ACB va jugar a la lliga filipina amb l’Alaska Aces.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)