Eurolliga

L’equip i l’individu

El Barça Lassa desprèn solidesa a Moscou i acaba sotmetent el Khimki, absolutament dependent de Shved i ahir molt fi de l’arc (17 triples)

Heurtel, Tomic i Singleton encapçalen el quart triomf seguit en el torneig

Des que es va instaurar el nou format de competició en l’Eurolliga –aquest és el tercer curs–, el Barça Lassa no havia pogut lligar encara quatre triomfs. Ahir, va assolir-ho a Moscou, en un partit que va permetre veure la versió més nítida de l’equip, lluny de la desenfocada i desconcertant de Fuenlabrada de fa tan sols sis dies.

Els de Pesic, col·lectivament amb més substància, van tenir quasi sempre el control del rebot i del tempo, però els va ser impossible segellar abans el triomf. El Khimki va resistir a cop de triple –va acabar amb 17, més del doble que tirs de dos (8)– i del talent de Shved, però tots dos arguments van esdevenir innocus en el tram final. El 4-2 actual és per sentir-se satisfet, però no per inflar pit perquè el camí fins als play-off és molt llarg.

El perímetre

No va tardar ni dos minuts Bartzokas a aturar el partit. N’hi va haver prou per adonar-se que els seus havien sortit a la lluna de València, i els blaugrana van castigar-ho (0-6). Heurtel, molt lúcid en la direcció (sis assistències al primer parcial), generava molt a través del joc per parelles –sobretot amb Tomic–, però l’equip va perdre la iniciativa pel bombardeig de triples del Khimki (6/8 en els primers vuit minuts). N’hi havia de ben puntejats, però altres penalitzaven l’arribada tard de la segona ajuda (21-14, 8’).

Pesic va moure la banqueta –Pau Ribas va rellevar Hanga en la vigilància a Shved–, i l’equip va ajustar-se millor a darrere, posant més èmfasi al perímetre rival. Shved condiciona fins a tal punt el joc dels seus que, quan va descansar, l’equip rus va perdre el nord. I, sense encert des de l’exterior, també la iniciativa (25-30, 15’). Però tornaria a temps per minimitzar l’impacte de Tomic i Heurtel a la pista i anar als vestidors amb empat en el marcador (38-38).

L’equilibri

Que a la meitat de tercer parcial tot continués anivellat era culpa de Shved. Ja fos anotant o generant per als companys, la realitat era que els blaugrana no el podien contenir. Era l’única taca de l’equip, impermeable en la pintura, que va localitzar el joc de transició, forçant pèrdues i errors del Khimki. Així, quan l’estrella local va fer la quarta falta (26’), tot semblava posar-se de cara. Una sensació que es ratificaria més tard (56-67, 29’).

Si el partit no es va trencar en aquest punt, va ser perquè l’equip rus va recuperar el triple, que va servir-li de boia de supervivència. Després d’un de Jenkins ja dins l’últim parcial (62-67), Bartzokas va tornar Shved al parquet per jugar-s¡ho tot. Amb els locals posant un to físic altíssim en defensa, el Barça Lassa va viure els pitjors minuts. I fins i tot va veure amenaçada una victòria que, poc abans, semblava ben encaminada (75-76, 35’). Però, lluny de descompondre’s, va mantenir la serenitat, buscant les superioritats a la zona amb Tomic, i Heurtel i Singleton acompanyant-lo. I, l’altre costat, essent incisius i no concedint segones possibilitats a un rival que, sense triples i amb Shved fatigat, va quedar sense absolutament res, despullat del tot.

Quan guanyes tot és perfecte. Però hem jugat un bon partit, amb 20 punts de transició contra un rival al qual no és fàcil anotar
Svetislav Pesic

DADES

Hem millorat la defensa sobre Shved a la segona part. Aturar-lo és difícil. Crec que no ha trobat continuïtat i ha acabat cansat
No els hem deixat córrer i, en el cinc contra cinc, era més complicat per a ells. També hem controlat molt bé el rebot
La nostra tàctica era aturar Shved i ha anotat 27 punts. Però el que comptava era la victòria. Hem estat a un bon nivell
Thomas Heurtel
En els moments decisius, hem fallat molt i hem perdut excessives pilotes. I el Barça és un equip molt experimentat. Ho ha aprofitat
Georgios Bartzokas
Ens han faltat moltes coses. Hem d’estar junts i millorar el nostre joc. Necessitem molta més consistència
3
defensors
van alternar-se en la vigilància de Shved (Hanga, Ribas i Claver). No li van rebaixar els números, però el van desgastar i va arribar cansat al final.
10,2
pèrdues
acreditava el Khimki en els cinc primers partits. Ahir, el Barça en va forçar 15 (només 7 en el tercer quart) i en va extreure 19 punts.
4
partits
sense jugar a Europa de Smits. Ahir va actuar 12:26 i va ajudar molt en defensa.