FEB

LAURA QUEVEDO

ALERA

Un darrer esforç

Lliga Femenina. L’Spar Citylift rep a Fontajau el Zamarat en l’última cita de les gironines abans de l’aturada de dues setmanes per la finestra FIBA

LA DADA

34,8%
tirs de camp
del Zamarat en les quatre derrotes; en l’única victòria, contra el Ferrol (74-61), va acabar acreditant un 46%

LA PRÈVIA

Sempre que hi ha una aturada per les seleccions és important arribar-hi amb bones sensacions
Èric Surís

Ja fa dies que, en l’Spar Citylift, s’està desitjant que arribi el parèntesi per la finestra FIBA del novembre. La densitat del seu calendari –serà l’onzè partit, en un mes i quatre dies– i l’escassa rotació per afrontar-lo arran de la lesió de Bea Sánchez fan que la plantilla necessiti parar i recarregar el dipòsit d’energia. Abans, però, cal fer aquesta tarda un últim esforç i resoldre favorablement el partit a Fontajau.

El Zamarat arriba a Girona després de rebre dos adobats contra els dos imbatuts (-22 a Salamanca i -33 a casa contra el Gernika l’última jornada) i ubicat a la part baixa de Lliga Femenina, amb 1-4 de balanç. Però l’equip gironí no se’n refia, i menys després d’haver perdut la imbatibilitat a la Seu d’Urgell. Sap que no pot permetre’s més concessions si encara vol aspirar al primer lloc al final de la fase regular, i donar continuïtat a l’actuació contra l’Uni Györ és el camí correcte. “Estem bé, amb ganes. I això es palpa als entrenaments. Cada dia anem a més, estem creixent. Aquesta setmana, sense viatges, ha estat profitosa per treballar amb calma”, deia Èric Surís, que dimecres va arribar al centenar de partits al capdavant de l’equip: “És una alegria i un privilegi. Estic disfrutant.”

Rotació curta

L’equip castellà ha canviat del tot aquest estiu. Ha dut un nou entrenador –Fran García arriba des del Bembibre– i totes les jugadores amb pes específic enguany són fitxatges, llevat d’Ainhoa López. L’escorta, que va militar un any a Girona (2016/17), és la primera rotació exterior.

Fran García ha definit els rols amb claredat i cinc jugadores actuen 28 o més minuts. Es tracta de Stanacev –la base és la peça de confiança del tècnic, amb qui va coincidir en el Bembibre els dos últims anys–, Wagner, Quevedo, Nelson i Lo. A banda d’Ainhoa López, només Seda supera els deu minuts de mitjana. “Hem de vigilar. Es troben en un procés d’acoblar-se i créixer i hem de tenir en compte que ha tingut un calendari exigent. Ens exigiran”, alertava Èric Surís, per bé que el Zamarat està tenint molts problemes en atac. Només anota 59,8 punts, amb un 242% en triples. Des de fa dues setmanes, Celia García és baixa per una lesió muscular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)