ACB

La Penya posa la cinquena

ACB. El Divina Joventut, amb un Dawson immens, suma un triomf sofert contra un Obradoiro que el va tenir entre les cordes (27-38) però la confiança i la fe li fan aixecar un matx complicat

El curs passat la Penya va necessitar 25 partits per guanyar cinc enfrontaments. Enguany en vuit jornades ja els té. Confiança, persistència i fe. Són les tres coses que té la Penya i que, juntament amb el seu joc, la manté ara mateix en una situació de privilegi. Els de Carles Duran guanyen fins i tot els partits complicats com el d’ahir, en què va arribar a perdre d’onze punts però va remuntar amb un Palau entregat. En un nou final a cara i creu als verd-i-negres els va tornar a sortir cara. Dissabte vinent, de nou a Badalona, contra el Fuenlabrada. La Penya ja ha guanyat els cinc rivals que lluiten com el Joventut per la permanència i ara per ara és més a prop de la copa que del descens.

La Penya semblava que sortia llançada amb un 6-0 inicial i amb un Laprovittola en ratxa. Però ràpidament l’Obradoiro va empatar (8-8) i a partir de llavors els de Moncho Fernández van començar a treure màxim rendiment de situacions de tir exterior. Els exteriors gallecs anaven castigant una vegada rere l’altra la Penya, que, a més, ofensivament parlant continuaven en la línia de la temporada: perdent moltíssimes pilotes (onze en el descans). Els de Carles Duran no va trobar el seu ritme de joc, no van poder córrer i quan ho feien prenien males decisions finals. La renda es va disparar als onze punts (27-38) després d’una cistella de Llovet –va ser aplaudit i xiulat en la presentació–. En el descans la Penya anava a remolc (36-43).

En el tercer quart el Divina Joventut només va necessitar 50 segons amb un 7-0 de sortida (43-43). Però de nou l’Obradoiro va tornar a agafar avantatge gràcies a un Pepe Pozas espectacular amb 4/4 triples. Els gallecs tornaven a obrir forat en el marcador (54-62) però de nou la Penya va fer un 8-0 amb un gran Dimitrijevic que va jugar minuts amb Laprovittola (62-62). Va ser llavors quan hi va haver dos factors determinants. D’una banda Pozas va haver d’anar a la banqueta per un cop a l’ull i no va poder tornar a pista. De l’altra, en un final igualat, en un final d’infart una Penya ambiciosa (17 rebots ofensius) va ser capaç de trobar l’esperit del capità Albert Ventura, que va sentenciar amb un triple definitiu a 1:07 (78-73). Moncho Fernández, que va fer les seves habituals defenses alternatives, va jugar els últims minuts sense cap dels dos bases: Albert Sàbat a la banqueta i Pozas lesionat. Cal destacar el partidàs de Dawson, no només pels punts que va anotar sinó pel moment en què ho va fer; l’experiència de dos homes com Todorovic i Harangody, decisius en els moments calents, i el lideratge de Laprovittola, que va aparèixer quan l’equip més el necessitava

LA DADA

2
pèrdues
en tota la segona meitat quan en la primera s’havien perdut onze pilotes
Em sap molt greu que un professional com Nacho Llovet visqui un ambient com aquest
Moncho Fernández
TÈCNIC DE L’OBRADOIRO
No hem abaixat els braços en moments que no ens sortien les coses; estem jugant com a equip i amb confiança
Shawn Dawson
ALER DEL DIVINA JOVENTUT
Ens emportem un triomf molt difícil perquè han jugat molt bé i ens han portat al límit
Carles Duran
TÈCNIC DEL DIVINA JOVENTUT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)