ACB

Un 100% d’efectivitat

ACB. La Penya l’ha encertat amb els tres fitxatges ‘rookies’ ACB, i la ràpida adaptació de Dawson, Morgan i Mathias està ajudant al creixement de l’equip

Saras Vasiliauskas, Terry Smith, Luka Lapornik, Garrett Stutz, Maalik Wayns, Omari Gudul i Dominik Mavra. Set jugadors de les últimes dues temporades. Set apostes que no van sortir com es pensava. N’hi ha alguna altra que no va sortir malament però que no va explotar, com ara Kulvietis o Richard. I d’altres que van sortir molt bé però que no es van poder renovar, com Conger. Encertar-la amb un pressupost baix és molt difícil perquè el risc d’equivocar-se és molt gran. Però aquest estiu el director esportiu de la Penya, Jordi Martí, l’ha clavat. Els tres fitxatges estan donant un rendiment espectacular i en només vuit jornades ja han deixat clar que tindran recorregut. Conor Morgan, Shawn Dawson i Dakota Mathias han encaixat perfectament amb la filosofia de Carles Duran i a la nova Penya.

Morgan, el tot terreny

La decepció de no poder renovar Tomasz Gielo va ser molt gran en l’afició verd-i-negra. S’havia consolidat a Badalona i marxava a Tenerife amb una oferta inigualable econòmicament parlant. Però el seu recanvi ha sorprès positivament perquè fa moltes més coses que el polonès. Conor Morgan està aportant energia, capacitat de rebot i d’intimidació i sense ser egoista també té capacitat per anotar. Un encert total.

L’altre que no ha fallat és Dakota Mathias. Tot i la lesió que l’ha tingut un mes de baixa i tot i no haver començat encertat, ha demostrat que té capacitat defensiva –havia destacat amb la Universitat de Purdue i estava en el cinc ideal defensiu de la seva conferència a l’NCAA–. A la seva defensa s’hi ha afegit que és infal·lible en el tir a llarga distància. L’únic factor negatiu ha estat que per primer cop en tota la seva carrera s’ha perdut un partit per lesió. Però té recorregut.

I, finalment, qui millor de moment està rendint tot i haver començat malament és Shawn Dawson. A l’israelià, internacional amb el seu país, li han trobat el lloc i només en vuit jornades ja ha exhibit el seu talent en atac.

Lliçó apresa

La Penya enguany també ha après a protegir-se de situacions que podien ser un contratemps. L’experiència de Ruoff l’any passat, que va arribar i va estar tot el curs lesionat, va fer prendre mesures en l’únic fitxatge dubtós: Quincy Miller. En el cas del nord-americà ja hi van posar una clàusula que establia que no li havien de pagar res si quan comencés la lliga no s’havia entrenat. Com així va ser. La resposta va ser ràpida i efectiva: Harangody. A ell s’hi ha de sumar la renovació estel·lar de Laprovittola, el bon fitxatge de Todorovic, l’aposta per la continuïtat de gent de la casa com Dimitrijevic i del tècnic Carles Duran, i els èxits de fitxatges anteriors com Birgander.

LES REACCIONS

S’ajusten a la filosofia de la Penya, tot i ser ‘rookies’ aporten molta energia, polivalència i saben el que l’equip necessita en tot moment
Se’m va encarregar fer una Penya amb joves de la casa i, tot i el risc el curs passat, ja estan preparats i marquen el camí per als joves que vinguin
Jordi Martí
Fitxar sense diners és un risc que tenim cada any i, a vegades, les dinàmiques dels grups poden acabar condicionant-los
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)