FEB

Un líder en plural

LEB Or. El Força Lleida encapçala el campionat (6-1) encaixant menys punts que ningú i sense cap element sobresortint en els apartats estadístics

A Lleida disfruten del present. Tothom té molt fresc encara el suplici del curs passat –permanència agònica en l’última jornada després d’un grapat de setmanes vivint al pou– i que ara el Força Lleida encapçali la LEB Or ha reactivat la il·lusió a Barris Nord. “La temporada passada va ser duríssima. Vèiem com passaven les jornades i s’anaven acabant les bales. I teníem clar que l’últim dia era una bala de canó [visita a Manresa] i era probable que ens toqués i baixéssim. Però, potser per això, vam jugar alliberats, sense patir, i ens en vam sortir”, recorda Miquel Feliu, capità i un dels dos jugadors que queden del curs passat. L’altre és Ablaye Mbaye. L’aler lamenta que encara es dubti d’aquell triomf: “Se’n parla als llocs on anem i realment em dol. Es qüestiona la professionalitat. S’hi jugaven ser segons i no ens van regalar absolutament res. No hi va haver cap pacte entre catalans.”

El present

L’actual és el setè curs des de la creació de l’entitat, el 2012. Una arrencada com la d’enguany (6-1) té un altre precedent, fa dos anys i amb Borja Comenge com a tècnic. Aquell trajecte acabaria esquinçat per la pèrdua de Luka Rupnik –el fitxaria el Fuenlabrada encara en la primera volta–i els lleidatans acabarien finalment fora del play-off. Més enllà d’haver atiat la fal·lera pel bàsquet a la ciutat, Feliu no veu gaires similituds entre aquell equip i el d’ara: “Potser hi havia més riquesa tàctica amb el Borja, però ara tenim fases de rauxa aprofitant el nostre nivell físic. Som a tot arreu en defensa, correm al contraatac, som agressius en el rebot ofensiu,...”. El resultat de tot plegat és que no hi ha ningú que encaixi menys que el Força Lleida en la LEB Or (67,4 punts). “El Jorge [Serna, el preparador] diu que no ens hem d’enlluernar amb el nostre balanç actual perquè això acaba de començar. I hi estic d’acord. Ens equivocaríem estant pendents en la classificació o mirant més enllà de la següent jornada. Hem de centrar-nos a créixer, a aprendre a atacar situacions concretes i, en definitiva, a millorar el joc col·lectiu. Tenim encara espai per recórrer”, subratllava el capità.

Des del primer dia i, tot i una pretemporada irregular, Feliu ha tingut bon feeling al voltant del grup. “En la pretemporada ja vaig veure que tothom tenia ganes de treballar. Es ve a entrenar el matí lliure i això ja és indicatiu. Cadascú té reptes individuals, però hem sabut posar aquesta ambició personal al servei col·lectiu. La nostra força és el grup i això es veu fins i tot en l’estadística. Rarament algú arriba a 20 de valoració.” El capità destaca que els dos primers partits, contra el Palma (+20) i a la pista del Prat (+17) van reforçar la confiança i van creure en el que es feia.

Al contrari que el curs passat, amb focus en atac molt marcats –Brano Djukanovic i Jarred Ogungbemi-Jackson–, ara no hi ha cap peça rellevant estadísticament parlant. De fet, fins a cinc jugadors anoten 9 o més punts. Es tracta de Filip Djuran (12,3), Robert Turner (10,4), Sergio Quintela (10,3), Obi Kyei (10) i Eric Stutz (9). Primer, el nosaltres.

LES REFLEXIONS

Tothom té ganes de treballar. Fins i tot es ve a entrenar el matí lliure. I cadascú posa la seva ambició personal al servei del grup

DADES

Tenim fases de rauxa aprofitant el nostre nivell físic. En defensa som molt sòlids, però tenim molt marge de millora tàcticament
[El curs passat] Em dol que es pensi que ens vam salvar per un pacte entre catalans. Ningú va parlar amb ningú
Miquel Feliu
4
jugadors
han acabat com a màxims anotadors de l’equip en alguna de les set jornades disputades: Djuran (3 partits), Quintela (2) i Turner i Kyei (1).
3-0
balanç
del Força Lleida lluny de Barris Nord en el present curs. És un dels dos imbatuts, juntament amb l’Oviedo (també 3-0).
0
peça
del Força Lleida està en el Top 25 de valoració de la LEB Or. El millor és Fred Stutz, situat en el lloc 40, amb 11,4.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)