FEB

Jordi Trias torna a casa

El Bàsquet Girona el convenç perquè s’afegeixi al projecte com a líder de l’equip i per il·lusionar l’afició gironina

Serà presentat la setmana vinent i s’estrenarà a Fontajau en el derbi contra el Vic del dia 24

El Bàsquet Girona, que està disputant la lliga de la LEB Plata, ha convençut Jordi Trias (1980, 2,06 m) perquè reforci l’equip fins a final de temporada, fet que permetrà als de Quim Costa fer un salt de qualitat extraordinari. El president del club, Marc Gasol (Memphis Grizzlies), i l’aler pivot, format a les categories inferiors de l’antic CB Girona, van coincidir al FC Barcelona la temporada 2005/2006. Ara ho faran en una situació diferent, com a president i com a jugador. També van jugar plegats a Fontajau en el partit d’exhibició Pau vs Marc de l’estiu.

Aquest és un fitxatge estratègic no només pel que pot aportar esportivament –va liderar fa pocs mesos el Manresa en l’ascens a l’ACB–, sinó també per l’altre objectiu que té el club, aconseguir abonats i insuflar una dosi d’il·lusió en tots els seguidors de la ciutat al bàsquet en general. Trias ha jugat més de 400 partits a l’ACB, competició en la qual va debutar el 31 d’octubre del 1999 en un partit contra el Cantabria Lobos, quan encara compaginava els entrenaments amb el CB Girona amb els partits a les files de l’Adepaf.

Tot a punt

Tot i que ni el jugador ni el club van voler confirmar oficialment ahir que el matrimoni ja és un fet, Trias serà presentat probablement dimarts vinent i debutarà amb l’equip el dia 24 en el derbi contra el Vic a Fontajau (19 h). Fa setmanes que s’entrena amb els seus nous companys sota les ordres de Quim Costa i ha anat apujant la intensitat de la seva preparació fins que fa uns dies va acceptar l’acord econòmic que li oferia el club i que el convertirà en un dels jugadors més diferencials de la categoria, sobretot amb vista a la segona fase.

L’arribada de Trias coincideix amb el pitjor moment de l’equip de Quim Costa en la categoria. Els gironins han encadenat tres derrotes i han mostrat problemes sobretot en atac, també llastrats per la baixa de Nil Angelats –sense data de retorn– i els problemes físics del segon base, Sergi Costa, que va jugar tocat el partit de dimecres contra l’Azuqueca. Amb Trias, però, l’objectiu de l’equip, fins ara només concretat a jugar la fase d’ascens a LEB Or, passa a ser obtenir l’ascens directament.

Fontajau és, per a Trias, com una segona casa. A banda de debutar-hi a l’ACB, la seva progressió al CB Girona el va catapultar cap al Barça, on va ser un pilar durant les cinc temporades en què hi va estar (2005-2010) sota les ordres de Dusko Ivanovic i Xavi Pascual. Amb l’equip blaugrana, a més, va aixecar una Eurolliga, una lliga ACB i dues copes –amb MVP inclòs.

Clau a Manresa

El seu rendiment no ofereix cap dubte, sobretot per les seves espectaculars últimes temporades en la LEB Or al Barça B i sobretot al Bàsquet Manresa, tot i que després de l’ascens no va rebre una oferta de renovació. La temporada passada va ser escollit com el jugador més valuós (MVP), va ser el primer en rebots defensius i el tercer en rebots totals. L’any anterior, al Barça, havia estat el més ben valorat.

Ja des de la pretemporada Costa havia dit que necessitava un jugador més a l’equip –preferentment un pivot– per completar la plantilla. Tothom tenia al cap el nom de Trias, però el jugador preferia esperar si li arribava alguna oferta que el motivés d’una categoria superior. De fet, en va rebre del Guipúscoa (ACB) i el Força Lleida (LEB Or), però el jugador prioritza la seva situació familiar.

Al cent per cent

Un dels jugadors que han ajudat a convèncer Trias ha estat Alfons Alzamora, que va començar la pretemporada entrenant-se amb l’equip i no va decidir fins a l’últim moment que continuava una temporada més. Trias, a més, s’ha anat trobant cada vegada més bé físicament amb la preparació específica que ha fet. No volia, en cap cas, tornar a la competició sense sentir-se preparat al cent per cent per a un nou desafiament, liderar un equip de casa.

LA DADA

21,2
Valoració.
Jordi Trias va ser escollit com l’MVP de la LEB Or 2017/2018 a les files del Manresa
Jordi Trias
Girona 5/11/1980
Aler pivot 2,06 m
Trajectòria
1998-2001 Adepaf (cessió)
2001/2002 Múrcia (cessió)
2002-2004 Casademont Girona
2004/2005 FC Barcelona
2005-2010 FC Barcelona
2010-2013 Joventut de Badalona
2013-2015 Andorra
2015/2016 València Bàsquet
2016/2017 Barça B
2017/2018 Bàsquet Manresa
2018/2019 Bàsquet Girona
Títols
2 supercopes 2005 i 2010
2 copes del Rei 2007 i 2010
2 lligues catalanes 2005 i 2010
1 lliga ACB 2008/2009
1 Eurolliga 2009/2010
1 LEB Or 201372014
1 copa LEB Or 2014
LEB OR 2017/18
Punts 13,2
Rebots. 8
Assistències 3,7
Taps 1,1
Valoració 21,2

Una plantilla curta i al límit

Després de la derrota de dimecres a casa, l’equip ha quedat fora per primer cop de la temporada dels sis primers llocs, que són els que donen accés a la fase amb els 12 millors equips de la LEB Plata, els que s’han de jugar l’ascens a la LEB Or. La plantilla de l’equip ja era curta –una base de deu jugadors–i ho ha esdevingut encara més després de la lesió de Nil Angelats i els problemes físics de Sergi Costa, els exteriors més determinants. En la posició de pivot l’arribada de Trias serà com mannà caigut del cel per al croat Cimzic, que aprendrà al costat de Trias moltes coses que només un jugador amb la seva experiència pot mostrar. Berry està mostrant bons detalls però encara és irregular, sobretot en defensa, i Alzamora es veu obligat a jugar encara massa minuts, cosa que canviarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)