FEB

Paraula de president

Marc Gasol considera que el fitxatge de Jordi Trias permet adquirir al projecte del Bàsquet Girona “una nova dimensió des del punt de vista esportiu i social”

“Volem continuar engrescant la gent de Girona i créixer cada dia més”, sosté

L’absència de cap gran torneig de seleccions va permetre a Marc Gasol dedicar-se a fons durant l’estiu al club que presideix. Fins i tot va exercitar-se amb el primer equip la primera setmana de setembre, abans de tornar a Memphis per iniciar l’onzè curs a l’NBA. Des d’allà i a uns 7.700 quilòmetres de Girona, segueix fil per randa el dia a dia del Bàsquet Girona. Ahir va analitzar l’actualitat del club, per primer cop des que la competició va començar. I ho va fer en una connexió per Skype des de Los Angeles, on ha jugat aquesta matinada passada, contra els Clippers.

El factor Trias

El club va fer oficial a principis d’aquesta setmana el fitxatge del gironí, un gran cop d’efecte. El mateix aler pivot, en la seva presentació, va destacar la feina de corcó de Gasol per convèncer-lo. “Ell no sabia si volia jugar o no. Va començar a entrenar-se amb l’equip i es va veure bé, a gust, amb ganes de formar-ne part”, va dir l’interior dels Grizzlies, que hi va afegir: “Amb ell, el projecte agafa una altra dimensió tant des del punt de vista esportiu com social.”

La trajectòria del Bàsquet Girona ha estat, fins ara, irregular en el debut a la LEB Plata. L’arrencada va ser amb un 3-0, però ara es troba en una línia negativa, i amb balanç de 4-5. El president va voler posar-hi perspectiva: “No entro a valorar la part esportiva perquè és un equip nou, en formació, amb jugadors que no havien jugat mai junts. No ens fixem en resultats concrets, però és clar que guanyar ajuda a enviar un missatge d’il·lusió i ambició a la gent de Girona.” Amb la incorporació de Trias, l’objectiu serà més factible a partir d’ara: “És un jugador diferencial. Tots el coneixem. Fa de tot, i molt bé. A més, reforçarà el lideratge al vestidor que tenen els capitans, l’Alfonso [Alzamora] i en Xavi [Costa].” Sobre si la incorporació del que va ser l’MVP de la LEB Or el curs passat ha suposat un esforç important al Bàsquet Girona, Marc Gasol va ser clar: “No teníem la plantilla tancada. Estàvem a la recerca d’un jugador que no era del nivell d’en Jordi, però decidim fer un esforç quan veiem que podem fitxar-lo. I ell també el fa perquè, en un altre lloc, segur que hauria guanyat més diners.”

L’ambició

A l’estiu, va fixar com a objectiu tancar la primera fase entre els sis primers per lluitar per pujar en la segona. El discurs no s’ha alterat gens: “L’ambició i la il·lusió són màximes. Quan poses un jugador com Jordi Trias en un equip que lluita per estar a dalt, això et fa pensar que estaràs més amunt. Ell té talent i la plantilla té molts jugadors amb projecció.” El que no va voler és fixar la mirada en el futur, en un hipotètic salt a l’elit: “Ara no pensem en l’ACB, sinó en com millorar la nostra situació actual. Aquest any és el primer a LEB Plata i necessitem engrescar la gent de Girona perquè vagi venint a Fontajau.”

Fins ara, el Bàsquet Girona ha vorejat el mig miler d’espectadors en els duels a casa. Una xifra que valora positivament, tenint en compte la variabilitat dels horaris fins ara, amb dos partits entre setmana, un dissabte a la tarda i un altre diumenge al migdia. “La línia és ascendent. Volem continuar involucrant els clubs esportius de Girona, l’aficionat de bàsquet, i el que no és de bàsquet i té ganes de passar-ho bé. Créixer cada dia més.” La cita d’avui, amb al·licient del debut de Trias, és una bona oportunitat perquè hi hagi la millor entrada del curs.

Finalment, Marc Gasol va reiterar la idea d’acabar la seva carrera esportiva –ara té 33 anys–a Fontajau: “Sempre he dit que m’agradaria. El que no pot assegurar-se ni garantir-se és quina temporada tornaré perquè no se sap. El que hem de fer és disfrutar del moment, el club i cadascú individualment.”

[Trias] És un jugador diferencial. Tots el coneixem. Fa de tot, i molt bé. A més, reforçarà el lideratge que tenen els capitans
Sempre he dit que m’agradaria acabar la carrera a Girona, però no sé quan serà. Disfrutem ara del moment
Marc Gasol
PRESIDENT DEL BÀSQUET gIRONA
[LEB Plata] És un equip nou. Des del club no ens fixem en resultats concrets, però guanyar ajuda a enviar un missatge d’il·lusió i ambició
Volem involucrar els clubs esportius de Girona, l’aficionat del bàsquet i el que no ho és però té ganes també de passar-s’ho bé
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)