ACB

A mantenir el bon inici

Lliga ACB. El Joventut, que visitarà el Saragossa, i el Manresa, que rebrà el Breogán, volen allargar un començament de temporada ple de bons resultats

El Baxi Manresa i el Divina Seguros Joventut buscaran una nova victòria en la lliga ACB, que reforçaria el seu bon moment i els aproparia a la copa. A les 12.30 h, els bagencs rebran el Cafés Candelas Breogán, penúltim classificat, mentre que els de Badalona visitaran el Tecnyconta Saragossa, un rival directe, a les 19.30 h. Després de perdre, inesperadament, fa una setmana contra el Fuenlabrada, a l’Olímpic, el Joventut vol tornar a la bona línia que ha marcat en el començament de curs, sobretot fora de casa. Al davant tindrà un rival directe, amb el mateix balanç (5-4), que arriba al partit després de tres triomfs seguits. Saragossa és, en tot cas, un lloc de bon record per als verd-i-negres, ja que la temporada passada hi van trencar una ratxa de més d’un any –370 dies– sense guanyar com a visitants. Aquella victòria (86-92) va ser, a més, la primera d’una sèrie que va salvar la Penya d’un descens que semblava inevitable.

El nord-americà Dakota Mathias ha viatjat amb l’equip, després de cinc setmanes recuperant-se d’una lesió al turmell esquerre, però la seva participació és improbable. De fet, l’entrenador del Joventut, Carles Duran, ha advertit que no vol riscos avançant el seu retorn i, per això, el jove Joel Parra també ha viatjat. Sobre el partit, Duran ha demanat als seus jugadors “solidesa en defensa durant els quaranta minuts” i que “tornin a divertir-se en atac, movent amb fluïdesa la pilota per generar bones situacions de tir”.

Pel que fa al Manresa- Breogán, dos equips ascendits que es troben en situacions totalment oposades, l’entrenador del conjunt català, Joan Peñarroya, ha advertit: “Tothom pensa que hem de guanyar sí o sí, però és un rival perillós que darrerament ha competit bé.” Peñarroya, que podrà disposar de tots els jugadors de la plantilla amb l’excepció de Paco del Águila, va destacar que el Breogán “és un dels millors de la lliga en rebots, amb el millor rebotejador ofensiu, Gerun”. El tècnic no vol que l’eufòria traeixi els seus jugadors després de veure’s setens i amb un balanç de 5-4.

ELS ENTRENADORS

Hem de ser sòlids en defensa durant els quaranta minuts. En atac, ens hem de tornar a divertir
Carles Duran
TÈCNIC DEL DIVINA JOVENTUT
Sembla que hem de guanyar sí o sí, però el Breogán darrerament ha competit bé
Joan Peñarroya
TÈCNIC DEL BAXI MANRESA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)