ACB

MARC GARCIA

ESCORTA DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA I DEL MONTAKIT FUENLABRADA

“No és fàcil ser jove al Barça”

Després de jugar al Manresa, el Betis i el Barça, ha trobat a Fuenlabrada el lloc per afermar-se a l’ACB

“No penso per què no apostaven per mi, sinó què puc fer perquè hi confiïn”, diu el manresà

Marc Garcia (Manresa, 7-3-1996) va tancar aquest estiu el seu lligam amb el Barça després d’arribar-hi fa sis anys com la gran promesa del futur. Cessió a Manresa primer, després a Sevilla i en el Barça B a la LEB. Però cap camí li ha servit per ser al primer equip. Sí en canvi a la selecció espanyola després que Scariolo hagi confiat en ell. Havia estat un fix en les categories de formació on va ser medalla d’or a l’Europeu sub-20, MVP i màxim anotador. Ara, per fi, sembla que s’ha estabilitzat i estrena convocatòria amb Espanya per aquesta finestra FIBA.

Moltes felicitats. Aquest any sí?
De moment m’estan sortint les coses i estic tenint oportunitats. Ho he d’agrair al Fuenlabrada, que va mostrar que aposta per mi amb un contracte de tres anys.
T’has adaptat ràpid a Fuenlabrada?
Sí. És un grup molt obert i, a més, he tingut la sort de coincidir amb l’Àlex Llorca, que m’ho ha facilitat tot per acoblar-me ràpid a l’equip i a la ciutat.
Vas començar la pretemporada sent el màxim anotador de l’ACB amb 18 punts de mitjana i ara estàs amb 11,1. Esperaves baixar els números, oi?
Sí, sí. Vaig arribar molt fort a la pretemporada perquè vaig fer un treball a l’estiu molt dur per arribar molt fort. Vaig treballar amb el meu preparador físic –Arnau Moreno, del Betis– i, a més, va coincidir que vaig tenir 25 minuts de mitjana. Però em va servir per agafar confiança per a aquest inici d’ACB.
Ara que t’estàs consolidant, sigues sincer: quantes vegades t’has preguntat per què no eres a l’ACB amb minuts?
Algunes. Però vaig canviar la mentalitat i vaig preguntar-me què em feia falta per arribar-hi. Crec que he treballat molt per millorar en tot.
En què tens encara mancances?
No em vull posar un objectiu a llarg termini. He de millorar en tot. El què sí que faig és anar-me marcant reptes a curt termini. Per partits. Si els vaig complint vaig creixent.
Al teu costat tens una estrella com Marko Popovic. Quin luxe.
Realment és així. M’ajuda molt, m’explica coses i és una llegenda viva i en actiu que tinc cada dia al costat. Té molt talent ofensiu i m’ensenya moltes coses.
Què ha canviat a Fuenlabrada en comparació amb les dues anteriors etapes ACB a Manresa i a Sevilla?
He madurat més. En els dos clubs les dinàmiques no eren guanyadores, i així és més difícil poder donar oportunitats a joves. Al Betis la sensació és que hi vaig ser perquè era quota. El dia a dia va ser dur perquè no jugava i l’equip perdia molt, fins a baixar de categoria.
Deia en una entrevista Josep Pérez, expromesa blaugrana, que ser jove al Barça amb moltes expectatives al voltant és perillós.
Té raó. No és fàcil ser jove al Barça. És viu com en una bombolla. Qualsevol cosa que fa es magnifica. Per bé i per mal. Soc conscient que el Barça és un dels millors d’Europa i que, a vegades, hi ha la necessitat de parlar de joves quan encara queda molt camí. No és fàcil. La situació del primer equip de no guanyar títols fa que no hi hagi oportunitats per als joves.
Amb què et quedes dels teus anys al Barça?
Vaig arribar-hi amb 16 anys sent un nen i en surto més fort. Li agraeixo haver confiat en mi sobretot al Jordi Ardèvol. Em quedo amb el que he après entrenant amb alguns dels millors jugadors.
Tu ets de Manresa i t’hi vas formar. T’agrada que es recuperi l’essència de joves i tècnic del planter i el factor Congost?
És increïble, el que estan fent. Visc a 10 minuts del pavelló i em vaig aficionar al bàsquet anant-hi amb el meu pare. Veure l’ambient que hi ha a la ciutat i que es recuperi aquell segell és clau. Estic molt content per ells.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)