FEB

Mana l’ofici

LEB Or. El Força Lleida col·lapsa el Barça B en el darrer quart i guanya un partit que tenia costa amunt (52-37, 27’)

BARÇA B 71 FORÇA LLEIDA 74

BARÇA LASSA B:Bolmaro (14), Aleix Font (11), Atoumane (3), Sergi Martínez (18), Fernández (6) cinc–; Esteban, Figueras (2), David Font, Zizic (4) i Rawson (13). 18/38 de 2, 8/29 triples (3 Rawson, 2 Bolmaro i Sergi Martínez i 1 Fernández), 11/15 tirs lliures, 35 rebots (8 Bolmaro), 16 assistències (4 Bolmaor i Atoumane) i 65 valoració (22 Bolmaro). .FORÇA LLEIDA:Torner (5), Djuran (16), Sierra (5), Mbaye (6), Stutz (6) cinc–; Chapela (4), Feliu (6), Fall (1), Quintela (17) i Kyei (8). 18/40 de 2, 9/30 triples (4 Djuran, 2 Feliu i Kyei i 1 Sierra), 11/18 tirs lliures, 41 rebots (7 Stutz), 12 assistències (3 Feliu) i 74 de valoració (18 Quintela).PARCIALS:17-7, 20-22 (37-29); 19-20 (57-49) i 15-25 (71-74).

El Força Lleida va haver de suar sang, però va aconseguir retenir el lideratge de la LEB Or. El Barça B va tenir-lo sotmès en moltes fases i fins i tot semblava que esquerdaria el resultat a final de tercer quart (52-37, 27’), però li van tremolar les cames en el darrer. Els del Segrià van apujar molt el to físic i el filial blaugrana, atemorit, va perdre el món de vista. Sense ordre ni concert, va veure com se li escapava el triomf per a delit del tot el públic visitant, majoritari ahir a les graderies de la ciutat esportiva Joan Gamper.

Domini local

D’entrada, el Barça B era a qui es veia més còmode. Es mostrava més enèrgic i això es traduïa en el marcador. Sobretot, perquè el rival estava molt negat ofensivament, fins i tot en situacions alliberades. Amb un 3/19 en tirs de camp en el primer quart, no era estrany el 17-7 (10’).

L’entrada de Chapela i Feliu des de la banqueta li van donar un altre aire i feia l’efecte que redreçaria la situació ben aviat (19-17, 13’), però res més lluny de la realitat. L’equip blaugrana feia moltes coses bé i amb diferents noms propis. En els darrers minuts de segon quart, Rawson va agafar el relleu de Bolmaro i Sergi Martínez i el seu canell va permetre fer una altra tibada (37-26, 19’), per bé que un triple de Djuran va reduir la diferència a la mitja part. El pas pels vestidors no canviaria la inèrcia i el consum dels minuts únicament confirmava la tendència.

Amb +15 per als locals, el Força Lleida no va tenir més remei que apujar la línia de pressió. Aviat s’adonaria que aquí hi podia trobar una escletxa perquè el Barça B va mostrar debilitat de seguida, amb errors i pèrdues impròpies. Tot i fallar excessivament de fora, els visitants monopolitzaven el rebot en la cistella blaugrana i això a la llarga, els acabaria empenyent a la remuntada. Un 2-19 en 6 minuts, amb molta precipitació i només dos tirs lliures dels locals, va convertir un 60-52 (33´) en el 62-71 (39’). La reacció en el darrer minut, amb Sergi Martínez i Aleix Font, ja va arribar tard.