FEB

ASTOU TRAORÉ

ALER PIVOT DURÁN MAQUINARIA ENSINO

“Aquest any sí que poden guanyar l’Avenida”

“En tinc molt bons records, de l’Anna Caula i del club”

“No venim a perdre, juguem per guanyar”

Laia Palau és molt bona, la capitana de la selecció i que juga molt amb el seu cap. A Murphy també la conec molt i sempre ha estat en equips molt bons

Sóller, Cadí La Seu i, demà, Ensino. Són els equips amb els quals haurà jugat com a visitant Astou Traoré (Dakar, 1981) a Fontajau. La senegalesa, que fa deu temporades jugava en l’Uni en la Lliga Femenina 2, torna a la que ha estat casa seva en dues etapes, amb Anna Caula l’any de l’ascens i el debut a LF (2008-10) i amb Èric Surís el curs passat, quan va tornar a l’Spar Citylift per tancar la plantilla per la lesió de Hampton. “En el mundial em vaig lesionar i quan vaig arribar... Però estic millor, jugant més minuts de mica en mica i el genoll està més bé”, diu la 10, que juga al perímetre i entra també en la rotació interior –10 punts i 6 rebots en 23 minuts, de mitjana, amb 10 de valoració.

Fa un any va tornar a Girona quan l’Uni ja tenia l’equip fet, per cobrir el lloc de Keisha Hampton? Com va, sorpresa?
Sí, quan vaig arribar ja tenien la plantilla feta, però com que ja hi havia estat, aquí, coneixia la junta i tothom del club. Quan em truquen no hi poso cap trava, per venir. M’hi vaig adaptar de seguida perquè ja coneixia Girona. En l’etapa de Lliga Femenina 2 em van tractar molt bé, vam pujar i em vaig poder quedar a jugar-hi un any, amb l’Anna Caula. Ella va ser la que em va donar l’oportunitat, perquè llavors hi havia molts equips que em veien només com una jugadora de lliga 2. I va ser l’Anna, la que em va dir que em volia aquí: em va donar molts minuts i vaig poder fer els meus números. En tinc molts records, d’ella, del club... I per això quan em van trucar per l’any passat no vaig posar-hi cap problema; si no, no hauria vingut: van ser dos anys molt bons.
Com veu l’Spar Citylift, amb els reforços que han vingut... Molt potencial, no?
És un equip molt fort! Laia Palau és una molt bona jugadora, la capitana d’Espanya que juga molt amb el seu cap. A Murphy també la conec molt perquè hi he jugat moltes vegades, contra ella, i és una molt bona jugadora que sempre ha estat en equips molt bons. I crec que aquest any l’Uni té un equip molt fort; a veure si guanyen Salamanca d’una vegada, aquest any [riu]... Tant de bo puguin, perquè l’any passat no ho vam assolir.
Es va convertir en una obsessió, guanyar l’Avenida? Tanta diferència hi havia?
L’any passat n’estava tipa, de perdre sempre contra elles. La supercopa, la lliga, la copa, el play-off... Dèiem: “Ostres les hem de guanyar!” L’any passat no teníem prou força per guanyar-les, però aquest any crec que sí, que en són capaces. Vam jugar sis partits, i si no en vam guanyar cap vol dir que eren més fortes.
Fitxatges a banda, Helena Oma està molt millor i després d’anar a La Seu, que vostè també hi va estar. Com la veu?
És una jugadora jove, que ho està fent molt bé: fa la seva feina i l’any passat no jugava gaire, però quan va marxar a mitja temporada va fer molt bons números, i això vol dir que és una molt bona jugadora i que es mereix aquests minuts. Crec que aquest any pot ajudar molt l’equip, perquè quan surt aporta molt tant en defensa com en el rebot. Fa bons bloquejos, que també és molt important.
I l’Ensino? El calendari fa que l’equip enllaci els partits contra Avenida, Gernika i Spar Citylift. Arriben amb 2-5...
Bé, nosaltres som un equip que acaba de pujar i, a vegades, els començaments són molt difícils i costen. S’ha de jugar i guanyar més partits, no hi ha cap més camí. Ara a Girona hi ha diferència, és clar. Com quan vam anar a la pista de l’Avenida [84-48]. Però no direm que venim a perdre; sempre juguem per guanyar, i que ho faci el millor al final del partit.
Abans havien perdut dos finals ajustats. 66-65 a la pista de l’Araski i 61-62 a casa amb el Bembibre. Els falta experiència?
No és ben bé això, perquè tenim jugadores a l’equip que abans havien jugat a Lliga Femenina i després van anar a lliga 2 per pujar. Tenim unes bones jugadores, però hem tingut moltes lesions, i també és molt difícil, així. Ara estem jugant 7, màxim 8. Aquestes derrotes ajustades, a la segona volta les podem recuperar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)