FEB

Bàsquet

“M’encanta Girona”

Shay Murphy explica per què va decidir tornar a la lliga i què li sembla la ciutat

“Se’m fa estrany sentir el meu nom i l’adjectiu ‘tiradora’ al costat”

“Estar amb jugadores tan bones fa que sigui més fàcil, perquè són llestes i això fa que el nivell pugi més”

Les 1.200 persones que van anar, abans d’ahir a Fontajau, van arrencar a a aplaudir al ritme de la música que encara sonava per la megafonia, a pocs instants que comencés el tercer quart entre l’Spar Citylift i l’Ensino. Ho van fer esperonades per Shay Murphy (1985), que amb el partit resolt (47--22) va començar a agitar als braços, oberts, per esperonar els fidels. La primera pilota que va agafar, la va anotar (50-25, triple). “Quan tenia 22 o 23 anys em basava més en les entrades a cistella, un joc més físic. I em vaig dir a mi mateixa que volia ser més tiradora, que podria fer més punts i de manera més fàcil. I un estiu vaig estar tres mesos treballant, cada dia seguit, amb el canell com si fos un robot. I, ara, a la WNBA i a Europa la gent diu que Murphy és una tiradora. I se’m fa estrany, sentir el meu nom i l’adjectiu de tiradora al costat. Però és per tota aquesta feina que vaig fer i això em fa feliç” diu la 14 de l’Uni, en una entrevista difosa pels mitjans oficials del club, en la qual exposa com es sent a l’equip gironí: “Estar al costat de jugadores tant bones fa que sigui més fàcil. Perquè són llestes, saben quan passar la pilota i ajuda molt. I fa que el nivell pugi més encara. A la Laia Palau mateix la conec de l’etapa al Ros Casares i m’hi sento molt còmoda, amb ella i el seu estil. I com a equip, cada partit que passa estem millor”

El cor

“Crec que si la gent ve a un partit de bàsquet femení, li agradarà. Juguem bé, per sota l’anella i sabem que hem de ser més llestes i tenir més paciència. És un estil de joc diferent però més maco, més net. Més llestes, amb més cor. No només físic sinó més mental” explica la californiana, líder de l’Spar Citylift a la lliga en minuts (27:30), punts (18) i valoració (19,5). En l’entrevista, Murphy explica perquè ha tornat aquest estiu a la lliga, després d’estar a Lleó, Sóller, València i Salamanca: “Trobava a faltar el seu estil. Aquí les jugadores i els equips juguen súper ràpid, corrent molt i amb bones tiradores. M’hi sento còmode i, aquí, m’agrada la cultura: el menjar, les migdiades, les festes, la sangria també...”. L’aler de l’Uni es desfà en elogis per a la ciutat: “M’encanta Girona, estic molt sorpresa perquè no en coneixia res. Pensava que seria un poble, sense res a fer-hi. I cada dia que m’hi desperto en dono gràcies a déu, quina ciutat més maca!”

Personal
“Tinc moltes supersticions, abans de sortir a la pista. Abans de cada partit llegeixo un fragment de la bíblia, una de molt petita que em va regalar la meva mare en el meu primer any com a professional, el 2007. I també necessito una migdiada, de com a mínim dues hores. Si no la faig no puc jugar [riu]” confessa l’aler amb passaport montenegrí, una de les sensacions en l’inici de temporada de l’Spar Citylift.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)