FEB

Fontajau vol fer el seu cim

Lliga Femenina. L’Spar Citylift-Avenida de demà, el primer partit que juga l’Uni amb la grada retràctil desplegada, pot superar els 5.000 assistents

L’Spar Citylift va anunciar dijous que per al partit de demà contra l’Avenida (20 h) Fontajau tornarà a tenir desplegada la grada retràctil del fons del costat del Ter. Des de l’extinció del CB Girona, només l’amistós benèfic dels germans Gasol aquest estiu ha permès veure el recinte gironí amb el seu aspecte original. “L’hem demanat perquè teníem l’aforament complet”, argumentava Xavi Fernández, el director general del club, sobre l’estructura mòbil, amb capacitat per a gairebé 800 persones, amb la qual l’Uni no ha jugat mai en la màxima categoria. Sí el 2008, amb el club a LF2 i l’Akasvayu encara a l’ACB.

L’Uni té reservades entrades per poder-les posar demà a la venda, a Fontajau. En l’anterior partit a casa, cada abonat –prop de 2.000– podia recollir dues invitacions per al duel de demà. L’Uni prepara també un espai per als col·laboradors. “Farem llotja a peu de pista per als patrocinadors, que seran 200 o 300 cadires més. I la grada jove la tindrem, i no sé si arribarem a omplir-la. La previsió és acostar-nos a 5.000 persones. Comptant que és divendres i en podrem vendre 100, 200 o 300...”, deia Fernández.

La referència

El curs passat, aquest mateix partit va ser el 13 de gener, el primer dissabte després de festes i a les 16 h per la televisió –demà també es retransmetrà per Teledeporte–. “L’anterior temporada vam haver de deixar mil persones fora, vam passar-nos amb la promoció, que era d’entrada gratuïta”, recorda Xavi Fernández sobre el 76-85 del 27 de novembre del 2016, amb 5.200 espectadors. Quan faltaven tres minuts per al salt inicial i el president Carles Puigdemont accedia a la llotja, la cua d’aficionats a l’exterior del pavelló creuava mig aparcament. El club no volia gaire més públic que els 4.830 (4.380 de la grada i 450 cadires) seients disponibles, però al final es va optar per no contrariar ningú i Fontajau va igualar el rècord de públic en un partit femení, el del dia que l’Uni va guanyar la lliga: 5.200.

Aquell èxit va fer variar la política de l’Uni. “Compromisos, que en tenim d’altres clubs; patrocinadors, que n’hi ha molts, i promocions: no les posem a repartir a l’Espai Gironès però sí que potser els en donem 40 i fan la promoció”, explica el director general, que amb el salt qualitatiu de la plantilla aquest curs no creu que es disparin les expectatives. “La gent ens coneix força i ve per moltes raons. Per veure un dels millors partits de bàsquet femení, d’Espanya segur, i possiblement d’Europa. I, després, som un club que transmetem valors i, tal com està la situació en aquests moments, la gent també té ganes de participar-hi. Ve a ser part d’un espectacle i una festa. I ho enfoquem així. Si a sobre guanyem serà una festa completa”, diu. “Ens ajudaria, però no dona cap títol i seguirem treballant en aquesta línia”, hi afegia Xavi Fernández sobre el resultat.

5.200
persones
van presenciar el duel fa dos anys, sense la grada supletòria, amb gairebé 800 seients
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)