FEB

Per això va venir

Determinant. Primera classe magistral de Laia Palau, que deixa molt petita Sílvia Domínguez

“La Laia és una jugadora determinant i no l’hem pogut aturar”, va dir, resignat, Lino López a la sala de premsa després d’haver patit en primera persona l’exhibició de la barcelonina.

Recordant el Maradona dels vuitanta –la dècada de la infància de Palau– en el memorable escalfament amb el Nàpols al ritme de Live is life, la 3 de l’Spar Citylift advertia de les seves intencions, uns tres quarts d’hora abans del salt inicial, al ritme de Beyoncé. Feia volar la pilota d’una mà a l’altra amb els braços estesos botant davant la banqueta de l’Uni. Flipant. I encara quan se li va escapar al cantó de l’Avenida, Sílvia Domínguez la hi va tornar com si d’una de les fans de Palau es tractés. Partida guanyada.

“Ens ha sortit un partit brillant, sobretot en defensa. Hi hem posat moltes mans i molta activitat. L’ambient de Fontajau ha estat meravellós i estic molt contenta; Girona s’ho mereixia”, va dir Palau, la jugadora que el 10 de maig, amb l’anunci oficial del seu fitxatge, ja situava l’Spar Citylift a un nivell molt proper a l’Avenida.

En el cinc inicial, ella i Núria juntes. Una entrada de Palau pel mig acabada amb la dreta feia pujar el 12-4 al marcador. Un teva-meva amb Hampton, per acabar llançant de dos i no de tres, suposava el 20-7 i la segona i última cistella de Laia. Al parquet tot el primer quart, com Hampton –li va fer l’assistència del 24-7, al contraatac–, el partit ja estava on ella volia.

Darrere, es va fer tan gran en les ajudes que fins i tot Erika de Souza al seu costat es feia petita. Més encara Sílvia Domínguez tot el partit, la que tantes exhibicions individuals havia deixat a Fontajau i que ahir va acabar entregada, amb -5.

Al final del segon quart, assistint Colhado (38-20), va ficar la brasilera al partit i, com Martínez, va contribuir a la seqüència de faltes en atac rebudes en el tercer. Esgotada físicament en el darrer –acumulava més de 30 minuts–, encara va seguir aguantant l’equip al darrere i assistint les companyes al davant. “A partir de la defensa es construeixen els atacs. Elles no han estat bé. S’han trobat un equip molt lluitador al davant.”