FEB

Una exhibició mai vista

L’Spar Citylift destrossa l’Avenida a Fontajau, li trenca la imbatibilitat i se situa líder de la competició

L’equip, defensivament sublim, va fer vibrar Fontajau, que va vorejar el ple absolut

L’esclat d’eufòria que es va viure al final del partit sobre la pista només és comparable a celebrar un títol. Feia temps que a l’Spar Citylift se li resistia l’Avenida i la primera victòria en gairebé vint mesos –hi lligava vuit derrotes– va tenir un embolcall inesperat. Bàsicament, perquè l’actuació de les d’Èric Surís és de les que es recordaran molt de temps. L’equip va brodar-ho, en el resultat (+26) i en el joc, i va llançar al gran rival el missatge que aquest any té armes per discutir-li la jerarquia. De moment, li ha trencat la imbatibilitat i també li ha tret el lideratge, que passa a mans gironines per la millor diferència de punts.

Tot plegat, a més, es va viure a Fontajau. No es va acabar d’omplir del tot, però l’entrada i l’ambient van ser els dels grans dies. L’afició acabaria vibrant amb l’exhibició protagonitzada pel seu equip i fent l’onada, en moltes fases. Al final va regalar una ovació estratosfèrica al grup, que va fer la volta d’honor amb Murphy, exultant, esperonant la grada perquè incrementés els decibels.

Gas a fons

L’equip va encendre el pavelló amb un primer quart meravellós, difícilment repetible per fer tantíssimes coses bé. Que Elonu el castigués en els primers compassos –dos tirs lliures i un bàsquet de rebot ofensiu–, tan sols va servir-li, a l’Avenida, per posar el 3-4, l’únic avantatge visitant en tot el partit. La defensa gironina va anar-se apoderant aviat de la situació, excel·lint en la pressió de la pilota i sincronitzant les segones ajudes a la perfecció. El nivell d’activitat va semblar sorprendre el rival, perdut en la indefinició al darrere. La segona falta de Núria Martínez (6’) no va ser cap obstacle perquè l’Spar Citylift continués al seu ritme, cosint a contracops les de Salamanca. El primer quart va acabar amb 27-9 i el públic dempeus, conscient del que havia vist.

Que l’Avenida estigués grogui no volia dir que hagués caigut a la lona. Localitzant De Souza en la pintura va obtenir punts cabdals per revitalitzar-se. El joc ofensiu local havia perdut fluïdesa i, sobretot, encert, però va tenir la suficient mentalitat per no defallir en el treball al darrere. Tot i la insistència visitant, ni Givens ni De Souza eren capaces de treure suc amb continuïtat al seu físic a prop de cistella. A això, s’hi va sumar el canell de Hampton, molt oportuna amb set punts consecutius per tornar a disparar-se (34-18, 15’). Li agafaria el relleu Colhado, pletòrica en la pintura, en atac, però també en la contenció de De Souza. A la mitja part, el +20 (42-22) feia fregar els ulls a la majoria.

Sense reacció

Era d’esperar que dels vestidors sortís un Avenida regenerat, amb una altra cara. Malgrat intentar-ho, no se’n va sortir, perquè la defensa gironina no li oferia escletxes, incidint a anul·lar els seus punts forts. Tanta dificultat per anotar –quasi set minuts eterns en el tercer quart– van començar a fer aflorar frustració al bàndol rival. A Lino López van assenyalar-li una tècnica per protestar les moltes faltes en atac amb què van sancionar el seu equip. La realitat era que l’Avenida exhibia pocs recursos per reorientar la dinàmica i, entre Hampton i Murphy, van tornar a accelerar (57-34, 28’).

En aquest punt, ja res ni ningú podia alterar el desenllaç. Ni les quartes faltes assenyalades a Hampton (27’) i Núria Martínez (32’), encara amb minuts al davant. L’equip començava a mostrar símptomes de fatiga, però no s’aturava. Es mantenia molt incisiu carregant el rebot d’atac i la qualitat de Murphy va irrompre, per situar un +28 a pocs segons del final (79-51), que seria tímidament retallat.

ELS VESTIDORS

77,5
punts
anotava l’Avenida fins ara en Lliga Femenina. Ahir només en va fer 53, el mínim de la temporada, 22 a la mitja part.
0-6
balanç
dels cara a cara entre els dos equips en la temporada passada. En l’actual, s’iguala (1-1). L’Avenida va guanyar la supercopa (72-62).
L’equip s’ha sacrificat molt i amb l’afició s’ha creat un caliu molt maco. El triomf serà afegir encara més gent
Èric Surís
Hem sortit molt concentrades i les hem fet jugar al que nosaltres volíem. Estem molt contentes
Núria Martínez
Felicito l’Spar Citylift, ha fet un gran partit, sobretot al primer quart, amb 27 punts. Hem anat a remolc
Lino López

A Fontajau, fins al 2019

La singularitat del calendari de l’Spar Citylift aquest any en la Lliga Femenina fa que ja no torni a disputar cap partit a Fontajau fins al 6 de gener, contra el Mann Filter, el primer de la segona volta. No és que la competició s’aturi durant les festes nadalenques, sinó que afrontarà ara tres partits seguits a domicili. Seran a les pistes del Gernika (22 de desembre, 18.30 h), del Bembibre (dia 28, 20.30 h) i a la del Guipúscoa (dia 30, 18 h). Aquest fet motivarà que les gironines disputin vuit dels tretze partits de la segona volta a Fontajau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)