Eurolliga

Sense rumb cap a Vitòria

Eurolliga. Després d’encadenar quatre derrotes, els de Pesic intentaran revertir la crisi de joc i resultats al Buesa Arena contra un rival envalentit per les últimes victòries a Europa

Si obeïm a les sensacions i al joc que ha fet el Barça en els últims partits, l’equip de Pesic viatja avui a l’escorxador del Buesa Arena per completar una ratxa catastròfica de cinc derrotes seguides a l’Eurolliga que el deixaran no només més lluny del play-off sinó amb la demostració que aquesta és una competició maleïda per al Barça des del canvi de format. El Barça, humiliat sota les anelles dimarts al Palau pel gegant Milutinov, tindrà al davant aquest vespre un altre dels grans pivots europeus, el monstre Vincent Poirier (2m13) –un altre gran descobriment dels bascos–, acompanyat de Tornike Shengeila (2m06), un dels 4 més diferencials del continent, que no en tindran ni per començar si Singleton i Tomic, un drama en els últims 15 dies, no milloren urgentment les seves prestacions.

Tot i que Pesic, aparentment, no està tan preocupat pel joc ofensiu com pel defensiu, certament l’equip tampoc tindrà res a fer si no millora els seus percentatges, de 3, de 2 i d’1. Agafar rebots en atac esdevé una tasca inútil si no s’aprofiten per anotar. El resum del desastre contra l’Olympiacòs es va resumir en el 42 de valoració final, gairebé la mateixa que Milutinov tot sol (36). L’equip havia estat humiliat a Madrid (92-65), havia cedit contra el modest Buducnost (67-54) i havia estat esborrat pel Fenerbahçe (65-84). Són quatre partits amb una mitjana de 63,5 punts, una dada que obligaria el cos tècnic a corregir l’estratègia ofensiva, sobretot perquè el dia del Buducnost es van agafar més rebots (30 a 34) i això tampoc va servir per segellar la victòria.

Balanç igualat

El Baskonia, que organitza aquesta temporada la final a 4, té el mateix balanç que el Barça (6-7), però el canvi a la banqueta –Velimir Perasovic per Pedro Martínez–l’ha reanimat a Europa i ha encadenat victòries contra el CSKA (76-73), el Maccabi (79-81) i l’Herbalife (71-84). Arriba al partit d’avui, doncs, reforçat perquè veu cada vegada més a prop la zona de play-off . Perasovic sembla, a més, haver trobat l’equilibri entre el joc interior i l’exterior donant la batuta definitivament com a base titular a l’argentí Luca Vildoza, que en els últims tres partits ha endollat, a més, 9 dels 15 triples que ha intentat. Una minúcia, però, al costat de l’especialista Matt Janning, que a diferència de Kuric ha anat de menys a més i ha fet un 8 de 16 en triples en els dos últims partits. La segona unitat de l’equip no sol mantenir el to de la primera, però el Buesa Arena injecta sempre una dosi extra de confiança a tots els jugadors, com es va demostrar contra el CSKA.

Al greu problema del joc interior del Barça, agreujat pel mal moment de Tomic, s’hi afegeix la crisi d’autoconfiança de Pangos, que en les quatre derrotes ha fet un 2 de 14 en triples amb valoracions encara més pobres (1, -4, 7 i 0). De fet, Pesic va a apostar per Heurtel com a titular dijous. No va ser l’únic canvi, Kuric se’n va anar a la banqueta i Blazic –que no havia jugat ni un minut contra l’Unicaja a la lliga– va sortir com a escorta. Les seves habilitats defensives no van ser suficients. El resultat final del desgavell va ser que Claver i Oriola, especialistes i poc anotadors, van ser els referents en atac, mentre que Hanga, al qual es veu en un bon estat físic, continua jugant menys minuts dels que li tocarien pel seu rendiment.

LES XIFRES

63,5
punts
de mitjana ha anotat l’equip en els últims quatre partits de l’Eurolliga

LA PRÈVIA

Per construir un projecte s’ha de seguir sempre un procés, com han fet altres equips, i per això també cal tenir paciència. No es pot fer de cop
Hem de controlar el rebot ofensiu perquè ells són molt agressius i a casa juguen amb molta intensitat
Svetislav Pesic
ENTRENADOR DEL BARÇA LASSA
7
derrotes
seguides són les que ha encaixat el Barça contra el Baskonia a Europa des del 2014

L’últim triomf, fa més de 4 anys

El Barça ha encadenat ja set derrotes contra el Baskonia a l’Eurolliga. L’última victòria dels blaugrana data del 2 de febrer del 2014 al Buesa Arena (68-80), amb Tomic aquella vegada com a destacat (24 punts i 9 rebots). En l’equip basc hi havia Heurtel i en el català, Huertas; bases que es veuran avui les cares amb les samarretes intercanviades. Des de llavors, set derrotes seguides, les quatre últimes en el nou format. La victòria més àmplia dels bascos va ser la de l’Eurolliga 2016/17 al Palau Blaugrana (73-93), amb Bartzokas a la banqueta en plena crisi de joc i resultats de l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)