Eurocopa

El Zenit, també

Eurocopa. L’equip rus completa el grup de Top 16 del MoraBanc, en què també es troben l’Unics i el Cedevita

L’Eurocopa ha fet ja la primera garbellada i el MoraBanc es troba entre els que l’han superat. Tot un èxit per als tricolor, que s’ho havien fixat com a objectiu al principi de curs i que, per primer cop, competiran en el Top 16. A partir d’ara, però, el llistó pujarà i la qualitat dels rivals, també. Els tres amb qui compartirà el grup H són de primer ordre. Des de dimarts, coneixia l’Unics Kazan i el Cedevita –amb tots dos hi ha els precedents de la temporada passada– i ahir el va completar un segon rus, el Zenit de Sant Petersburg. La segona fase arrencarà de seguida, el 2 de gener, tot i que el calendari no està definit. Els dos primers accediran a quarts.

Dels tres, el més sòlid durant la primera fase ha estat l’Unics. I de fet, és qui ha acreditat el millor balanç (9-1), amb una derrota in extremis a Màlaga. Dirigit pel grec Dimitris Priftis, és un equip llarg i amb molt talent ofensiu. Fins ara, ha acreditat 85,6 punts, amb fins a sis jugadors en dobles dígits anotadors. Qui porta la batuta és Pierria Henry –acredita 12,2 punts i 6,1 assistències–, però poden fer mal Errick McCollum, Jamar Smith i Maurice Ndour, en el seu cas per dins. La presència del Zenit obligarà el MoraBanc a visitar Rússia dos cops. No han traçat el camí esperat –no va sortir bé l’aposta feta per Brandon Jennings i ha tancat la fase amb 1-5 en les darreres sis jornades–, però poden renéixer en qualsevol moment. Serguei Karasev n’és el referent (18,9 punts), i compta amb l’exblaugrana Jalen Reynolds, amb 13,4 i 7,6 rebots.

El Cedevita croat és un rival que no té res a veure amb el que va començar el curs. Destituït Sito Alonso de seguida –el va substituir Slaven Rimac–, ha anat canviant la plantilla i ja ha utilitzat 19 jugadors. Els últims a arribar han estat Edo Muric i Jacob Pullen. Aquest últim s’ha erigit en el pal de paller ofensiu: 18 punts amb 41% triples tirant-ne gairebé vuit per partit.

València i Unicaja

Els altres dos participants de l’ACB en el torneig ja sabien feia dies que es trobarien en el Top 16. Fins ahir, però, no van saber quins rivals tindrien. El més qualificat és l’Estrella Roja, amb qui segurament hauran de jugar-se els dos bitllets per als quarts. A priori, el Llemotges sembla estar un esglaó per sota.

LA DADA

97,2
punts
del MoraBanc a casa en la primera fase, el millor. A fora, està en el lloc divuitè, amb 76,8.
*Grup E
AS Mònaco
Alba Berlín Alemanya
Partizan Sèrbia
Rytas Vilnius Lituània
*Grup F
Lokomotiv Kuban Rússia
Asvel Villeurbanne França
Skyliners Frankfurt Alemanya
Ratiopharm Ulm Alemanya
*Grup G
València ACB
Unicaja ACB
Estrella Roja Sèrbia
Llemotges França
*Grup H
Unics Kazan Rússia
MoraBanc Andorra ACB
Cedevita Zagreb Croàcia
Zenit Sant Petersburg Rússia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)