Eurolliga

Botí gegant a Vitòria

El Barça talla la mala ratxa de cinc derrotes en els últims sis partits amb un triomf solvent, remuntant (55-46) i amb un Pangos que s’exhibeix en els últims cinc minuts

Ribas i Seraphin, titulars; Pustovyi i el rebot, decisius

Agafa aire. Molt d’aire. El Barça va endur-se ahir un botí gegant de Vitòria en un xoc de dinàmiques. El Baskonia arribava al partit després de tres triomfs seguit i llançat cap als quarts de final, conscient que té la pressió que la final a quatre es juga al Fernando Buesa Arena. El Barça hi arribava amb la dinàmica contrària: cinc derrotes en els últims sis partits a Europa. Però si alguna cosa va quedar clara és que aquest Barça no abaixarà els braços. Ahir en va ser un clar exemple.

Quan semblava que després de dominar des del salt inicial el seu rival el Baskonia era capaç de capgirar el resultat i fer una estirada en el marcador (55-46) davant l’eufòria col·lectiva, els de Pesic van fer un pas endavant. I ho van fer amb actors secundaris. Perquè ahir van ser claus Seraphin, Pustovyi i Ribas. Tots ells, però, van rebre el relleu en els últims instants del millor Pangos del curs, que va assumir la responsabilitat per anotar cistelles d’un mèrit impressionant. El van fitxar per ser el motor i dirigir, i ahir ho va fer amb una exhibició en els últims cinc minuts d’estrella.

Sorpresa: Ribas titular

El matx havia començat amb la sorpresa de veure com Pau Ribas –campió ACB fa uns anys amb el Baskonia– saltava en el cinc titular quan els últims partits havia estat inèdit fins i tot fora de les convocatòries. Al seu costat, Seraphin deixant Tomic a la banqueta. I el francès va respondre anotant 10 punts consecutius i donant el comandament del matx als blaugrana. Al seu costat, Ribas no anotava però atrapava rebots (3), repartia assistències (4) i robava pilotes (3). El nivell d’intensitat era alt, i el Baskonia ja havia perdut set pilotes en els primers minuts. Això va condicionar la resta del partit perquè els de Perasovic no van jugar mai còmodes en atac gràcies a la defensa intensa dels blaugrana.

Però si alguna cosa té el Baskonia és talent individual. Va ser gràcies al tir exterior de Janning (5/8 triples), a la inspiració de Shields i a moments puntuals de Vildoza. Però els dos referents van estar ofegats: Poirier (6 punts) i Shengelia (8 punts amb 3/9 tirs de camp). El georgià, que marxa avui als Estats Units a conèixer el seu tercer fill, no jugarà contra l’Unicaja. Amb el Baskonia en ratxa semblava que trencava el partit (55-46).

Pangos, rei d’orient

Però va aparèixer l’ambició del Barça, el control del rebot, la velocitat i sobretot la intensitat defensiva. Els blaugrana van generar dubtes al Baskonia, que va anar perdent confiança. El parcial del Barça va anar creixent fins a fer un 2-15 (57-61) i passar tota la pressió als vitorians. Amb 62-69, Ribas, que tenia 3/20 triples aquest curs, 1/10 de dos i 0 punts, en el partit va clavar un triple definitiu (62-69) i Pangos es va encarregar de posar la rúbrica amb accions d’un nivell a l’abast de molt pocs.

CLAU

13
rebots ofensius
va atrapar el Barça en el partit d’ahir, en què van guanyar en la lluita sota els cèrcols (32-26). Oriola va ser el màxim rebotejador (5).
Hem controlat el rebot ofensiu, i fer-ho contra un equip com el Baskonia és per estar-ne molt orgullós
Svetislav Pesic
TÈCNIC DEL BARÇA LASSA
Hem estat sòlids i és una victòria d’equip perquè cadascú ha fet la seva feina pensant només a guanyar
Kevin Seraphin
PIVOT DEL BARÇA
Baskonia juga d’una forma física; és important guanyar però també com hem guanyat; ho hem fet amb disciplina i defensant com contra Unicaja i Olympiacòs
Pangos ha estat clau en els últims cinc minuts, quan el Baskonia ha jugat al límit defensiu i ha controlat la pilota, el joc i ha anotat amb molt talent

Fi a set derrotes contra el Baskonia

El Barça va posar fi ahir a una estadística negra perquè encadenava set derrotes seguides contra l’equip vitorià en l’Eurolliga. L’últim triomf que havia assolit l’equip blaugrana va ser el 2 de febrer del 2014 al Buesa Arena (68-80) amb Tomic fent 24 punts i 9 rebots. Des de llavors, set derrotes seguides, les quatre últimes en el nou format. La victòria més àmplia dels bascos va ser la de l’Eurolliga 2016/17 al Palau Blaugrana (73-93), amb Bartzokas a la banqueta en plena crisi de resultats i de joc blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)