ACB

Ni la pressió domina la Penya

ACB. Supera un Múrcia fora de si amb Juárez insultant Duran. Laprovittola i Todorovic fan una classe mestra

Cop d’efecte a Múrcia per tancar un 2018 irrepetible amb el miracle de la salvació, el passat mes de maig, i el somni de la copa més viu que mai, ahir. Un impuls cap al torneig del KO que ara ja és un objectiu real. La Penya va mostrar una solidesa increïble enmig d’una tensió d’una magnitud increïble que va acabar amb el tècnic Javi Juárez insultant Carles Duran i el verd-i-negre reclamant que “l’ACB ha de fer alguna cosa amb el que passa”.

Però, més enllà del lamentable espectacle murcià, la Penya va ser capaç d’abstreure’s i superar-se. Todorovic i Laprovittola, un dia més, van fer una exhibició per endur-se un botí que té un pes gegant. Ara, a continuar somiant. Per cert, ahir va tornar a xiular Carlos Cortés, aquell àrbitre que va robar el triomf el curs passat contra l’Obradoiro anul·lant la cistella del triomf de Jordan per la falta a Llovet.

Els verd-i-negres van saltar a la pista massa tous, tot el contrari d’un Múrcia revolucionat i molt físic. Al Divina Joventut li costava no només anotar, sinó, sobretot, generar accions de tir còmodes. Els de Javi Juárez, però, ja anaven per davant (13-8). Carles Duran es va veure obligat a fer rotacions amb Dawson carregat per faltes i l’entrada de Marko Todorovic per jugar un partit en què calien jugadors amb experiència com ara el montenegrí. Todorovic va fer un recital en els minuts que va estar a pista amb 10 punts, 2 rebots, 2 recuperacions i 10 de valoració. Una cistella seva va posar la Penya per davant (20-21), però el Divina Joventut, molt desencertat en el tir exterior (3/13), va deixar d’anotar i el Múrcia va començar a robar pilotes, a córrer i a anotar per agafar un màxim avantatge de set punts (35-28).

En el segon temps, la Penya va reaccionar amb un 3-13 per posar-se per davant (40-43). Els de Duran havien fet el més difícil, que era posar-se per davant, i allà van aparèixer els nervis i la tensió. La quarta personal de Laprovittola a 7:33 del final va engegar les alarmes. La Penya guanyava de 12 després d’un triple de Todorovic (55-67). El Múrcia va portar el partit al límit reaccionant amb un 8-0 (63-67) que va obligar Duran a retornar Laprovittola a pista. I amb l’argentí dominant l’escenari com ningú va acabar la feina.

ELS VESTIDORS

Birgander m’ha dit, al final del partit, que no pot més, que el genoll li fa molt mal i que ha de parar
Carles Duran
TÈCNIC DEL DIVINA JOVENTUT
Ja no podem enganyar ningú. La copa no era el nostre objectiu, però ara sí que ho és
Nico Laprovittola
base DEL DIVINA JOVENTUT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)