FEB

Una volta quasi perfecta

Lliga Femenina. L’Spar Citylift arriba a l’equador de la fase regular per primer cop com a líder i igualant el 12-1 del curs del títol de lliga. La pallissa contra l’Avenida (+26), el moment àlgid

No es pot demanar gaire res més a l’Spar Citylift, en el que s’ha jugat d’aquest curs. Si bé les expectatives eren altíssimes per tots els moviments de l’estiu –Laia Palau, Murphy i Hampton, sobretot–, l’equip gironí hi ha sabut respondre, si bé el camí no ha estat precisament de roses. La pretemporada va ser poc productiva perquè Èric Surís no va disposar de la totalitat del roster fins a principis d’octubre, quan la competició oficial ja trucava a la porta, i la lesió amb què Bea Sánchez va tornar del mundial –pel cap baix, encara li queden dos mesos de recuperació de l’operació d’hèrnia discal– va reduir la rotació a vuit peces. Un greu contratemps, havent d’afrontar dues competicions.

Els fets, però, parlen excel·lentment del treball fet per la plantilla i el cos tècnic. Tant és així que és el primer cop en les deu temporades del club a l’elit que encapçala la classificació al final de la primera volta. Té un 12-1, igual que l’Avenida, però el supera en la diferència de punts (+316 pel +235 castellà). El curs del títol de lliga (2014/15) també va arribar a l’equador amb aquest balanç, però llavors ocupava la segona posició, rere l’Avenida.

La petita taca negra

Amb l’equip cohesionant-se a marxes forçades, a còpia de partits, va arribar la derrota a la Seu d’Urgell, el 3 de novembre (86-81). Sorprenent, per la fragilitat destil·lada i perquè menys d’un mes abans havien esclafat el Cadí a Fontajau (89-63), en la final de la Lliga catalana. La perspectiva ha demostrat dues coses: que el rival tenia un argumentari prou dens per fer-li mal i que la patacada va significar un punt d’inflexió. Des d’aquell dia, l’Spar Citylift s’ha enlairat, enllaçant vuit triomfs amb una diferència mitjana de 28,5 punts i només permetent-ne als rivals 52,5.

El seu creixement col·lectiu es veure realment el 16 de desembre atonyinant com mai la seva bèstia negra a Fontajau. Aquell 79-53, amb 5.000 persones a Fontajau, va tallar una ratxa de vint mesos i vuit derrotes seguides contra l’Avenida. Quasi res. Un triomf per continuar pensant a retenir el primer lloc fins al final de fase regular i que s’ha vist reforçat per les visites resoltes els últimes dies, a les pistes del Gernika i el Guipúscoa. De fet, l’equip gironí té una segona volta propícia amb vuit dels tretze partits a casa i només un desplaçament exigent, el de Würzburg.

I, en paral·lel, la direcció esportiva ha treballat i treballa a la recerca d’una interior de nivell. La primera opció era Laura Nicholls, però va declinar la proposta gironina.

DADES

81,2
punts
ha acreditat l’Spar Citylift, de llarg el millor atac de la primera volta. El segon millor és l’Avenida, amb 73,9 de mitjana.
7
jornades
ha estat líder durant la primera volta l’equip gironí. També ho han estat l’Avenida (5) i el Gernika (1).
+54
de diferència
en el triomf a la pista del Ferrol, la més àmplia en la història del club (42-96). També va ser sostre històric d’anotació.
4
nominacions
d’MVP acumula l’Spar Citylift: dos de Hampton i un de Muprhy i de Rosó Buch.

Moviments a l’Avenida i el Gernika

L’Avenida busca un reforç interior en el mercat després que Aija Putnina hagi deixat l’equip, a petició pròpia, per anar-se’n a l’Aluinvent DVTK hongarès, que disputa l’Eurocopa. L’alera pivot letona, que ja no havia participat en els dos últims partits, acreditava 5,7 punts i 3,5 rebots en 18 minuts a Lliga Femenina. El club de Salamanca té maniobrabilitat perquè disposa de les dues places extracomunitàries lliures.

Qui ja ha tancat un reforç és el Gernika. A Eleanna Christinaki se li acabava el contracte el 31 de desembre i, per cobrir la seva vacant, ha fitxat fins a final de curs Kamile Nacickaite. L’exterior lituana (1,81m, 1989) va jugar la temporada passada en el Mersin turc, on feia 13,4 punts amb 35,1% en triples.

Un inici d’any amb pocs viatges

Després de tancar el 2018 amb tres desplaçaments consecutius a Lliga Femenina (Gernika-Lumo, Bembibre i Sant Sebastià), el calendari se li relaxa amb l’entrada del nou any, a l’Spar Citylift. La seva gran primera fase en l’Eurocopa l’eximeix de la primera eliminatòria –l’MBA Moscou i el Botas, d’on sortirà el seu rival, juguen l’anada demà a territori rus (14 h) i la tornada el dia 10, a Turquia– i no la reprendrà fins al 24 de gener, en l’anada de la segona, a domicili. Fins llavors, únicament disputarà tres enfrontaments de Lliga Femenina i no haurà ni de sortir de Catalunya. Dos tindran lloc a Fontajau –contra el Mann Filter (6 de gener) i el València (20)– i l’únic desplaçament serà el dia 13, a la pista de l’Snatt’s Sant Adrià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)