ACB

Un dia molt assenyalat

ACB. Les aspiracions del Baxi Manresa i el Divina Joventut de disputar la copa depenen en gran mesura dels seus resultats d’avui: els bagencs visiten Sant Sebastià i la Penya rep el Baskonia

El tall per a la copa s’aproxima –ahir es va donar el tret de sortida a la penúltima jornada de la primera volta i l’Unicaja va segellar el seu passi matemàticament– i, a partir d’ara, totes les victòries són d’un valor incalculable. Ho saben el Baxi Manresa i el Divina Joventut, que avui tenen partits vitals per consolidar les seves aspiracions, o bé per refredar-les. Ells dos, amb tres equips més (Iberostar, València i Tecnyconta), pugnen per tres bitllets per a la fase final, que es disputarà enguany al WiZink Center de Madrid.

Dels dos catalans, el que primer saltarà al parquet és el Baxi (12.30 h). Fora de les posicions de copa –balanç de 8-7 i a una victòria de la Penya, que ara està marcant el tall–, l’equip no té més sortida que vèncer avui a Sant Sebastià. En cas contrari, ja podria quedar descartat si els rivals que té per sobre no fallen. La visita a la pista del cuer pot ser un caramel enverinat. El Delteco GBC té registres molt pobres –té un 2-5 com a local i pateix moltíssim per anotar (72,9, els pitjors)–, però exhibeix una gran combativitat, sobretot davant la seva afició.

Joan Peñarroya n’és del tot conscient, però també celebra que disposi de més matèria primera per competir. Corey Fisher ha disposat d’una setmana completa d’entrenaments que li han reforçat l’adaptació i debutarà Tomislav Zubcic que, per poc que faci, millorarà les prestacions de Lukovic, a qui es va decidir tallar veient que no aconseguia trobar el seu lloc en l’equip.

Il·lusió a Badalona

El Divina Joventut saltarà a la pista (17 h), sabent el resultat dels dos perseguidors (Baxi i Tecnyconta). Si un –o tots dos– han guanyat, sortirà amb pressió; però si tots dos han perdut, tindrà un match-ball a casa per classificar-se per a la copa. Només l’ha jugat una vegada en les set temporades prèvies.

El moment de l’equip i els bons resultats a l’Olímpic –tres triomfs consecutius i 5-1 en els últims sis a la seva pista– fan pensar en una gran entrada avui, i més tenint en compte la dimensió del rival. El Baskonia va jugar divendres i té baixes de pes (Granger i Shengelia), però té molta densitat de recursos. “Ens hem de preocupar de nosaltres”, insistia Carles Duran, que podrà fer debutar Marcos Delía, fitxat aquesta setmana de l’UCAM Múrcia com a relleu de Birgander, que estarà tres mesos de baixa. Marko Todorovic (contusió al maluc) i Dimitrijevic (dorsàlgia) són dubte, però s’espera que juguin per la importància de la cita.

LA PRÈVIA

Juguem contra un rival [Delteco] que tothom pressuposa que s’ha de guanyar, però jo estic lluny d’aquesta percepció; són competitius
Joan Peñarroya
Tenim ganes de jugar a l’Olímpic. Ens motiva i ens agrada. Per guanyar, hem d’igualar el seu nivell físic i mental durant els 40 minuts
Carles Duran
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)