ACB

Sense encert i sense sort

ACB. Todorovic falla absolutament sol un triple en el darrer segon i la Penya no té el premi del triomf després de remuntar 11 punts els últims 4 minuts

Haurà de ser a Burgos on la Penya esgoti l’última carta per intentar ser en la copa. Ahir, el Baskonia va ser molt Baskonia, amb un nivell d’intensitat i defensa agressiva que va provocar que els verd-i-negres no se sentissin còmodes en cap moment: van arribar a perdre 13 pilotes només en la primera meitat. La Penya és l’equip que més en perd de tota l’ACB amb una mitjana de 15 per partit. I això va ser una llossa massa gran. Això i el desencert. La Penya va errar el que no està escrit des de la línia de 6,75 metres en tirs absolutament lliurats –5/24 i dos de Ventura– i ni la superioritat insultant dins la zona amb 21 rebots més (49-28) li va servir per treure’n profit. Tot i això, els verd-i-negres van ressorgir quan semblaven morts i perdien d’11 punts 53-64 a 4:08 per al final. La Penya va empatar a 27 segons per al final (67-67). Van fer falta a Poirier perquè havia errat dos tirs lliures uns instants abans. El francès va anotar un dels dos tirs (67-68) i, en els nou segons que restaven, Laprovittola va baixar la pilota, li van saltar dos jugadors del Baskonia –els vitorians no estaven en bonus de faltes– i la va doblar per Todorovic, que estava absolutament sol a la línia de triple. Però no va entrar. Va ser una llàstima perquè va ser una remuntada sense premi.

Amb la baixa de Shengelia i la no presència per grip de Voigtmann, el tècnic Perasovic va jugar només amb vuit jugadors que ja havien jugat doble jornada d’Eurolliga. Però, tot i que estaven cansats, tenen talent i això es va veure sobretot en defensa i en els tirs importants, en què no van perdonar, sobretot en el triple amb Shields castigant jugant de quatre però obrint-se al triple mes ràpid que Harangody (5/8). Els vitorians van anar sempre per davant i fins als últims quatre minuts van desactivar la Penya.

ELS VESTIDORS

Ens han posat un llistó alt de físic, però també ens ha penalitzat molt estar desencertats en tirs lliurats
Albert Ventura
CAPITÀ DEL DIVINA JOVENTUT

LA DADA

Ens han posat el llistó d’agressivitat molt alt i sí que ho han notat alguns jugadors inexperts
Carles Duran
TÈCNIC DEL DIVINA JOVENTUT
Estem amb pressió per guanyar 13 victòries, però no en tenim per anar a la copa; la pressió va ser el curs passat
2/24
tirs
entre els ’rookies’ Mathias (0/9), Morgan (0/5 i Dawson (2/10) notant la pressió

Què li fa falta per ser en la copa?

Al final de la primera volta, en cas d’empat compta la diferència entre punts a favor i en contra. Així doncs, no que la Penya hagi guanyat el Manresa. Això només compta per al play-off. La Penya té -14 i el Manresa, +16.

La Penya hauria de guanyar i el Manresa perdre, o bé perdre tots dos però els manresans fent-ho de 30 més que la Penya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)