ACB

Una setmana rodona

ACB. Els de Pesic, amb un brillant Adam Hanga, superen el Breogán i s’asseguren acabar la primera volta al capdavant de la classificació

Després d’imposar-se a l’Olimpia de Milà i el Panathinaikòs a l’Eurolliga, el Barça Lassa va completar ahir una setmana rodona amb una nova victòria, aquesta vegada contra el Cafés Candelas Breogán (94-80) coincidint amb la 16a jornada de la lliga Endesa. Un triomf –ja en són vuit els que encadenen els de Svetislav Pesic– que assegura tancar la primera volta en la primera plaça de la classificació amb l’avantatge que això significa amb vista a la copa. I és que els blaugrana jugaran el primera jornada de la competició i, en cas d’accedir a les semifinals, disposaran d’un dia més de descans.

El desgast acumulat va propiciar que Pesic dosifiqués els minuts d’aquells jugadors que havien acumulat més esforços els darrers dies. Tot i això, l’equip no ho va acusar i va respondre bé gràcies a la bona actitud general.

D’inici, el comandament del joc va ser per a Kevin Pangos, mentre que Thomas Heurtel no va sortir fins al segon quart. El base francès va mantenir la bona línia, però ahir el principal protagonista blaugrana en l’apartat d’anotació va ser Adam Hanga. De fet, els 24 punts que va signar –el seu rècord amb la samarreta blaugrana– el van alçar com el jugador més valuós del duel.

Tot i que l’encert Johan Löfberg va permetre al Breogán portar la iniciativa durant els primers minuts, al descans els blaugrana ja dominaven per 12 punts d’avantatge (50-38) gràcies a un atac més dinàmic i ric en recursos que el de l’equip gallec. En aquest sentit, va destacar l’eficàcia de Hanga, que al descans signava 12 punts (acabaria el partit amb 14) També va ser important tancar millor el rebot.

Les bones sensacions que va transmetre el Barça a la pista només van tenir un moment de titubeig a l’inici del tercer quart, que va arrencar amb un parcial de 0-11 per als gallecs. L’encert durant aquells minuts en el tir exterior, en especial d’Aleksandar Cvetkovic –4 de 7 en triples –, va permetre als de Natxo Lezkano de reequilibrar el marcador fins a situar un perillós 54-54 (34’). Els blaugrana, però, van reaccionar a temps per evitar que el partit s’escapés. Van intensificar la defensa per tal de no donar facilitats als tiradors rivals i a l’inici del darrer quart ja tornaven a manar amb onze punts de renda (77-66). Un coixí més que suficient per no patir pel resultat en els últims 10 minuts.

Víctor Sada, homenatjat

El triomf va completar una jornada que també va tenir un punt emotiu amb un homenatge dedicat durant el descans a Víctor Sada, un dels membres del Barça campió d’Europa l’any 2010, que fa pocs mesos va anunciar la retirada a 34 anys. “Ha estat un orgull vestir la samarreta del Barça i poder jugar al Palau, el meu sentiment és culer”, va comentar del centre de la pista i entre els aplaudiments del públic.

L’equip ha estat sòlid i concentrat. Hem tingut més pilotes recuperades que perdudes i això mostra la implicació
En el tercer quart el rival ha estat agressiu en el tirs i el rebot per canviar la dinàmica, però hi hem sabut respondre