FEB

Podia haver estat pitjor

L’Spar Citylift s’enfrontarà a quarts al València, curiosament el seu rival diumenge a Fontajau, i si el supera, al Cadí la Seu o a l’Araski a semifinals

Eludirà l’Avenida fins a una hipotètica final i debutarà dijous en el torneig

El que va passar ahir a Vitòria, al Museu Artium, serà recordat, i no en positiu precisament. Allà, s’hi va fer el sorteig de la copa femenina, que tindrà lloc per primer cop a la ciutat alabesa i que recupera el format amb vuit participants una dècada després. Un sorteig atípic perquè la FEB va donar per bons fins a tres quadres amb semifinals diferents –va atribuir els errors a les presentadores, que tampoc havien explicat els criteris–, cosa que va atiar la confusió i la sensació d’improvisació. Sobretot entre els mateixos clubs.

Aquest desgavell ha beneficiat l’Spar Citylift indirectament. El que d’entrada es presumia com un camí molt dur, ple d’espines –debut el divendres i l’Avenida en l’horitzó, ja a semifinals–, s’ha acabat suavitzant. En aquest sentit, debutarà finalment dijous, fet que li garanteix un dia de descans si passa a semifinals i eludirà l’Avenida fins a una hipotètica final. Sigui com sigui, en un torneig així i en partits de no retorn, cada eliminatòria traspua perillositat. I el rival a quarts, el València, és sens dubte el més dur que li podia tocar. El combinat taronja no es correspon al perfil de debutant habitual a Lliga Femenina. Ara és cinquè (9-6), amb la particularitat que totes les seves derrotes han estat contra equips que té per sobre en la classificació.

Un mes i mig

El calendari sempre té picades d’ullet i ara es dona el cas que el València visitarà Fontajau diumenge, en la Lliga Femenina. Es tracta d’una bona oportunitat de calibrar forces, per bé que encara queda un mes i mig per veure’s en la copa i, fins llavors, les circumstàncies dels uns i els altres poden variar. L’únic precedent oficial –també van veure’s en pretemporada, a Figueres (63-47 per a les gironines)– va ser a l’octubre a la Fonteta, amb exhibició gironina (+21).

L’Spar Citylift-València serà el partit inaugural del torneig, que es jugarà íntegrament a Mendizorrotza. En cas de guanyar, l’Spar Citylift se les hauria amb el vencedor de l’altre duel de quarts del dijous 28 de febrer. Es tracta del Cadí la Seu-Araski. Les lleidatanes afronten la seva primera participació en la copa, després d’acumular 16 temporades en la Lliga Femenina. A priori, el Cadí, per trajectòria i pel precedent del curs (55-69 a Vitòria), parteix com a favorit i no cal oblidar que és l’únic equip que aquest curs ha derrotat l’Uni dels participants en la cita.

A l’altre costat del quadre –els partits es jugaran el divendres 1 de març–, hi ha quedat l’Avenida, defensor del títol i campió en quatre de les últimes cinc edicions. Les de Salamanca s’enfrontaran a l’Al-Qázeres i després tindran –si com tot indica, passen– un rival basc, el Gernika o el Guipúscoa. El club castellà no va ocultar la seva decepció pel fet d’haver de jugar els quarts en divendres. Segons va fer públic al seu web, “la FEB i els clubs van acordar el juny passat que l’Avenida, com a únic equip d’Eurolliga, jugués dijous per la possibilitat de poder tenir la setmana següent les sèries de quarts [jugaria dimarts i dijous]”. En tot cas les de Lino López tenen un al·licient addicional que és obtenir el vuitè títol de copa i trencar l’empat actual amb el Ros. L’Spar Citylift intentarà que no sigui així i alçar a Vitòria l’únic títol FEB que encara no té.

LES VALORACIONS

Tot i ser debutant en la copa, és un dels pitjors rivals que ens podien tocar. És un equip tremendament competitiu i que es mostra molt sòlid
David Muñoz
assistent spar citylift

LA DADA

Han crescut molt des de principi de curs i encara ho faran més. I tenen jugadores amb ofici com Pina, Abalde o Anna Gómez
David Muñoz
assistent spar citylift
La copa és una competició especial, que ens motiva i il·lusiona. Intentarem arribar a diumenge
David Muñoz
assistent de l’spar citylift
Sabíem que, per no ser cap de sèrie, ens podia tocar un rival important. I el Girona ara mateix és el líder i el rival a batre aquest curs
Rubén Burgos
entrenador del valència
A la copa sempre hi ha sorpreses. Intentarem arribar amb il·lusió i preparar-nos bé
Rubén Burgos
entrenador del valència
Per a nosaltres és un problema jugar divendres si juguem quarts a l’Eurolliga. No descansarem
Lino López
entrenador de l’avenida
7a
participació
gironina en la copa, l’única competició FEB que no ha guanyat mai. Els dos anteriors cursos ha disputat la final.

Un sorteig confús i caòtic

Més d’una hora després d’haver-se fet el sorteig ningú, ni els mateixos clubs, sabia com havia quedat el quadre definitiu de la copa. El motiu era el confús procediment per determinar els emparellaments de semifinals, que eren a partir de sorteig pur, sense cap restricció. En primera instància, la FEB va facilitar un quadre en el qual l’Avenida i l’Spar Citylift estarien en el mateix costat i es podrien trobar a semifinals. Al final de l’acte, una de les presentadores, l’exjugadora Marta Fernández, va advertir que hi havia hagut “un error” i, sense exposar-ne els motius, va donar entrada a un nou quadre, en el qual l’Spar Citylift i l’Avenida ja s’evitaven fins a la final i l’equip gironí es podia trobar en les semifinals el guanyador del Gernika-Guipúscoa. No acabaria aquí tot. Més tard, la federació espanyola faria públic a través de les xarxes socials el quadre final, ara amb l’Uni passant a jugar dijous i amb el Cadí o l’Araski com a possibles rivals a semifinals. Per llogar-hi cadires.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)