FEB

“Venir a Girona és un somni”

Lliga Femenina. Leia Dongue desprèn il·lusió en la seva presentació com a nova jugadora de l’Spar Citylift i té clar que l’objectiu aquesta temporada és guanyar la lliga

L’Spar Citylift ha estat setmanes sacsejant el mercat a la recerca d’una peça que li encaixés (en preu i qualitat) per cobrir el buit deixat per Bea Sánchez, que va haver de ser intervinguda a l’octubre d’una hèrnia discal i es perdrà gran part de la temporada. Leia Dongue no era la primera opció –Laura Nicholls va rebre abans la proposta gironina, però no li va fer el pes i ha acabat firmant pel Nadejda rus, dirigit per Víctor Lapeña i que juga Eurolliga–, però ha acabat sent la bona. Una interior (1,85, 1991) que coneix el pa que s’hi dona, al bàsquet estatal, del seu pas per l’Al-Qázeres (LLF-2, 2015/16) i a Gernika, en el passat exercici, i que té marge de creixement.

Les circumstàncies van fer que la seva presentació no es fes fins ahir al migdia, dues setmanes després de fer-se oficial la seva arribada. Va ser a la seu de Bauhaus Girona, un dels patrocinadors del club. Allà, la pivot de Moçambic es va mostrar il·lusionada d’iniciar la nova etapa: “El meu representant em va fer saber la possibilitat de venir a Girona i no ho vaig dubtar. És el millor club de la lliga espanyola i per a qualsevol jugadora és un somni venir.” Segons va explicar Cesc Riera, director financer de l’Spar Citylift, l’acord amb la jugadora hi era des de mitjan mes passat, però quedava pendent de la desvinculació del seu anterior club, el Ceglèd hongarès, que arribaria amb l’inici d’any.

Ambició

No va atrevir-se a desgranar les seves virtuts, però ja ho ha mostrat en els dos partits de Lliga Femenina en què ha participat. Sobretot el cap de setmana passat a Sant Adrià, on va fer 11 punts i 12 rebots en 27 minuts. Va destacar que tothom li està facilitant l’adaptació: “Conèixer l’idioma ajuda, però tant la direcció com el tècnic i les companyes em fan sentir realment còmoda.” I sobre els objectius que es planteja va parlar amb claredat: “Estic parlant molt amb les companyes i ja sé que aquest curs l’objectiu és guanyar la lliga, tot i que també ens faria molt il·lusió la copa.” Dongue es va avenir a firmar per l’Spar Citylift fins a final de temporada, tot i ser conscient que només podria jugar en competicions FEB ja que les cotonous com ella a Europa tenen la consideració d’extracomunitàries. “En l’Eurocopa, els donaré suport de cor”, ironitzava la pivot, referent de Moçambic en l’últim Afrobasket, en què va ser quart, vorejant el podi. Ella, tercera màxima anotadora del torneig (16,9 punts), va formar part del cinc ideal.

Cesc Riera va valorar el nou reforç, que, a part de dotar la plantilla d’una rotació més, li permetrà millorar la qualitat en el treball diari: “Teníem un desequilibri en el joc interior i la Leia és una bona oportunitat. Ja ha donat proves del seu rendiment i del que ens pot aportar. Estem realment satisfets amb la seva actitud.” A l’acte també hi va assistir el director de Bauhaus Girona, Daniel Albertos, que es va mostrar encantat de la relació amb el club: “Aquest equip representa uns valors semblants als nostres que és important transmetre dins i fora de Catalunya. Estem satisfets de la nostra relació.”

LES VALORACIONS

Estic parlant molt amb les companyes i ja sé que aquest any la fita és guanyar la lliga. També ens faria il·lusió la copa, però encara és aviat
Leia Dongue

LA DADA

11,5
de valoració
de Dongue a Lliga Femenina, amb 7,5 punts (58,3% de dos), 7 rebots i 1,5 assistències en 20 minuts, fins ara.
Ja ha donat mostres del seu rendiment i del que ens pot aportar. Estem contents amb la seva actitud
Cesc Riera
Saber l’idioma ajuda, però tothom m’està facilitant molt la integració a l’equip. Em sento realment còmoda
Leia Dongue
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)