ACB

La Penya, a la copa

Bàsquet. El Divina Joventut s’exhibeix a la pista del Burgos (65-87) amb Laprovittola fent de les seves i es classifica per a la final a vuit de Madrid a costa del Baxi Manresa

El Divina Joventut jugarà la copa de bàsquet (14-17 de febrer Madrid) gràcies a la victòria que ha aconseguit aquesta tarda a la pista del Burgos (65-87). Aquest triomf, combinat amb la derrota del Baxi Manresa contra el Real Madrid (78-83), permetrà els badalonins tornar a la final a vuit quatre anys després.

El partit de Burgos ha esdevengut un festival dels de Badalona des del primer minut. Amb Laprovittola jugant a un nivell excels (15 punts i 5/6 triples en la primera part) i dominant l’escenari, els castellans han quedat ofegats i amb la sensació que els havia passat un tren per sobre al final del segon quart (22-44). Els catalans han continuat jugant a un nivell extraordinari en el tercer quart. Així, amb una esmaixada de López-Arostegui s’ha arribat a la màxima diferència 23-51. El Bugos ha passat a defensar amb zona però només ha pogut evitar l’humiliació. Carles Durant, que va agafar l’equip enfonsat, el portarà a la copa. Laprovittola (18 punts), Dawson (15) i Harangody (12) han estat els jugadors més efectius en atac, sense oblidar tampoc la feina de Todorovic.