ACB

Fins a l’extenuació

ACB. El Baxi Manresa s’hi deixa l’ànima i somia fins a la recta final (72-76, 38’), però la derrota contra el Madrid l’aparta de la copa. Ambient espectacular al Nou Congost, ple i en ebullició

La il·lusió era tan gran que va ser inevitable que la decepció s’apoderés, quan va acabar el partit, de la grada del Nou Congost. El Baxi va veure com se li tancaven abruptament i, en l’últim sospir, les portes de la copa, una cita que fa quinze anys que no tasta. El Divina Joventut va fer la seva feina a Burgos i l’únic camí per despatxar el bitllet era tombar el Madrid. L’equip, desacomplexat, va buidar-se i va aplicar-se en aspectes com les pèrdues (6) i el control del rebot defensiu, en què els blancs acostumen a castigar els rivals. Ni així, però n’hi va haver prou per assolir l’objectiu.

Ara, però, ningú ha de perdre la perspectiva. Viure el partit d’ahir –hi havia un ambient brutal a la graderia, com en les grans cites històriques– era una fita inimaginable a l’estiu i demostra que l’equip transita en la bona direcció cap a la permanència. A mitja lliga acredita balanç positiu (9-8) i disposa de quatre triomfs respecte del descens. Aquí hi ha molta feina avançada.

Enèrgics

L’equip tenia clar com se li podia fer mal, al Madrid, i de seguida va localitzar el joc a camp obert per agafar el rival desorganitzat. Sabia que, en el cinc per cinc, Tavares li podia generar maldecaps. Amb tot, els de Laso tenen virtuts de sobres, i afinant des del triple i castigant errors locals van tibar la corda (17-22, 9’). En aquest punt, l’encert ja era descomunal (8/11 en tirs) i si els de Peñarroya no hi posaven remei, aviat cedirien massa terreny.

A poc a poc, l’equip corregiria dèficits –no va concedir cap rebot en atac, en el segon quart– i la seva intensitat incomodaria fins a tal punt els visitants que a mitjan segon quart ja li havia forçat 11 pèrdues. El ritme era del Baxi, que trobant l’encert des del perímetre i corrent, va propulsar-se i va adquirir un màxim avantatge, amb Lundberg portant timó i multiplicant-se sobre el parquet (41-34, 18’). A l’equador, i després d’involucrar en el joc Tavares, la distància es va reduir (44-40).

Tornant dels vestidors, el Madrid va ensenyar les urpes. Va apujar el nivell físic i als del Bages els va costar mantenir el tipus. Als seus problemes per anotar, s’hi van afegir el càstig dels de Laso amb triples des de la cantonada, després d’inversió de pilota al costat contrari. Aquests triples, quatre de seguits (dos de Causeur, i dos de Thompkins) van situar el 57-63 a poc per tancar el tercer quart. Tot feia l’efecte que s’ennegria en l’inici de l’últim, quan a una tècnica a Peñarroya s’hi va afegir l’aparició de Llull a escena. Tres triples consecutius de l’exjugador manresà van estirar la diferència molt (59-74, 33’).

Les forces escassejaven però ningú va tirar la tovallola. Ni el públic, abocat durant tot el partit, ni tampoc els jugadors. Refugiats en una zona 3-2, els del Bages van trobar la manera de frenar la sagnia ofensiva blanca. Primer, Toolson i després, Fisher assumirien responsabilitats i arribarien a posar-se a quatre dos cops en una fase amb més coratge, que no pas joc: 72-76 (38’) i 76-80 (39’). Però, no n’hi va haver prou. El Madrid, bregat en mil batalles, va mantenir el cap fred i la impetuositat pròpia va dur-lo a precipitar-se en excés en els últims segons.

ELS VESTIDORS

Ara estic molt emprenyat. No és la tarda que volíem, però vull felicitar els jugadors i també el Congost. Sé que anar a la copa era una il·lusió per a tots
Joan Peñarroya
Ho hem lluitat, però potser hem abaixat l’energia en l’últim quart. Hem pagat l’esforç. Ara toca oblidar-ho i mirar endavant
Pere Tomàs
3-5
balanç
del Baxi en la primera volta al Congost. Això sí, hi han jugat Barça, Baskonia, Madrid, Unicaja i també el Divina Joventut.
2/14
triples
dels del Bages en tota la segona part (14%), pel 9/18 dels blancs, amb 3/3 de Thompkins i 3/5 de Causeur, molt inspirats.
Hem estat valents, fent moltes coses bé, però en el tercer quart ens han castigat amb triples de la cantonada i nosaltres no hem tingut encert
Joan Peñarroya
Tenir 9 victòries i ser vuitens al final de la primera volta és l’hòstia, però encara hem de millorar
Joan Peñarroya
19
pèrdues
del Madrid, a partir de les quals el Baxi va generar 17 punts. Els del Bages només 6 i cap en tota la segona part.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)