ACB

Burgos, terra promesa

El Divina Joventut es classifica per a la copa amb una exhibició en tota regla en què va arribar a dominar de 28 punts (23-51) allà on fa set mesos va iniciar el miracle de la permanència

El primer temps va ser una obra d’art (22-44)

Només en podia ser un i va ser el Divina Joventut. I obté el premi per mèrits propis. Pel bàsquet que està fent i perquè viu una metamorfosi espectacular. Fa set mesos lluitava per no baixar a la LEB i desaparèixer, i va ser a Burgos on Kulvietis va anotar un triple que va fer caure les llàgrimes als seguidors i que va ser l’inici d’una remuntada històrica que va acabar amb la salvació. Ahir, també a Burgos, la Penya es va classificar per a la copa fent, a més, una exhibició en tota regla en una pista tan complicada com aquesta. La Penya va arribar a dominar de 28 punts en moltes fases del segon temps després de deixar el partit vist per a sentència en el descans (22-44), amb una defensa de llibre, sense fissures; amb un estudi del rival perfecte; amb un joc brillant, i, per sobre de tot, amb un bloc extraambiciós. Aquest equip vol més i no es conforma només sent-hi, en la copa. I tot això ho fa recuperant la seva essència amb gent de la casa –Nogués, Dimitrijevic, López-Arostegui, Todorovic, Ventura, Duran, un director esportiu de la casa i un president de la casa–. Badalona torna a escena en l’ACB i, ara, cap a la copa a gaudir del somni.

El que havia de ser un patiment es va esvair ràpid, com a mínim al Coliseum Burgos, perquè la Penya va fer uns primers 20 minuts que van ser dels millors dels últims anys. Ofegant l’equip castellà, que en el descans només havia estat capaç d’anotar 22 punts. La Penya n’havia anotat 44 gràcies a un joc coral i sota el lideratge, un dia més, de Laprovittola, que en la primera part ja havia fet 5/6 triples, dos dels quals per tauler. Les coses rutllaven. Dins la zona, Todorovic anul·lava un impotent Lima mentre Ventura s’encarregava de fer perdre els nervis a Frazier (0 punts) i Benite (2/8 triples). La confiança que donava defensar bé al darrere es traduïa en atac trobant bones situacions de tirs i amb bons percentatges (14/31 triples).

En el segon temps s’esperava la reacció del Burgos, però la Penya havia aconseguit una cosa molt difícil: fer perdre la confiança al seu rival. La dinàmica va continuar com en el primer temps i la diferència es va disparar fins als 28 punts (23-51) després d’una esmaixada de López-Arostegui remuntant la línia de fons. Tot el segon temps va transitar amb aquesta diferència i l’interès es va centrar a veure què passava al Nou Congost de Manresa. La Penya havia fet amb matrícula d’honor els seus deures i, encara que no hagués entrat en la copa, hauria marxat cap a Badalona amb la satisfacció d’haver fet el que feia falta i, això sí, conscient que aquest curs no haurà de patir per no baixar, sinó per entrar en el play-off.

El Madrid, a l’Olímpic

L’equip blanc, clau en la classificació de la Penya en guanyar a Manresa, va arribar a un acord amb la Penya per entrenar-se dissabte al Palau Olímpic.

ELS VESTIDORS

18 equips
sense propera
sense propera
És molt bonic pel que representa fer-ho amb gent de casa i fent un bàsquet de nivell
José Nogués
ALER PIVOT DEL DIVINA JOVENTUT
És un premi per al club, per a l’afició i per a la ciutat, perquè és on la Penya mereix estar
Nico Laprovittola
BASE DEL DIVINA JOVENTUT
M’emociona arribar fins aquí perquè vaig tornar a la Penya per ajudar a tornar a situar el Joventut a dalt
Marko Todorovic
PIVOT DEL DIVINA JOVENTUT
7
mesos
fa que la Penya va evitar el descens a LEB i segurament la desaparició. Ahir va entrar en la copa.
Hem sabut patir molt en els últims mesos, i això és la recompensa a una gran feina de molts
Albert Ventura
CAPITÀ DEL DIVINA JOVENTUT
Dimitiré si contra el Gran Canària diumenge el Palau no està ple; aquest equip s’ho mereix
Carles Duran
TÈCNIC DEL DIVINA JOVENTUT

L’Estudiantes, també a dins

L’acord en l’ACB va ser que, dels tres equips considerats madrilenys –Madrid, Estudiantes i Fuenlabrada–, entraria en la copa com a amfitrió l’equip en millor posició dels que no ho aconseguís esportivament parlant. El Madrid ha quedat entre els millors i, per sota, la plaça d’amfitrió se la disputaven l’Estudiantes i el Fuenlabrada. Tot i acabar en la posició 14 de l’ACB, l’equip de Berrocal obté l’últim bitllet per ser en la copa, que es disputarà del 14 al 17 de febrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)