Eurolliga

Eurolliga

CSKA: evasió o victòria

El president, Andrei Vatutin, ha avisat que o s’enlaira l’Eurolliga o hi haurà revolució a la plantilla, on set jugadors acaben contracte

El CSKA només ha guanyat un any en l’última dècada

El CSKA, el segon equip de la història que ha guanyat més copes d’Europa (vuit), només superat pel Madrid (deu), està preparant una revolució russa. El seu president, Andrei Vatutin, no en té prou amb la inversió que fa cada temporada –aproximadament uns 35 milions d’euros– d’haver guanyat només una Eurolliga en els últims deu anys. Va ser fa tres temporades a la final a quatre disputada a Berlín, on va superar el Fenerbahçe amb Nando de Colo com a MVP. Però en l’última dècada ja ha perdut dues finals més, precisament a Berlín i contra el Panathinaikòs el 2009 i a Istanbul contra l’Olympiacòs en un final increïble amb cistella de Printezis en el darrer segon després d’una remuntada. Vatutin no en té prou de vèncer la VTB amb equips com el Khimki, l’Unics, el Lokomotiv Kuban, el Zenit i els més que modestos Astana, Kalev, Enisey, Stelmet o VEF. Vol l’Eurolliga.

És per això que Vatutin ja va explicar fa un mes que si no aixequen el títol haurà de fer canvis. I no només parlava dels jugadors de la plantilla, sinó també de l’entrenador. Aquest estiu que ve acaben contracte Nando de Colo, Alec Peters, Semen Antonov, Will Clyburn, Cory Higgins, Othello Hunter i el tècnic, Dimitris Itoudis. El CSKA té l’opció d’ampliar un any més el contracte del canari Sergio Rodríguez i tenen acord fins al 2020 Nikita Kurbanov i fins al 2021 Mikhail Kulagin, Andrei Vorontsevich, Joel Bolomboy, Ivan Ukhov i Daniel Hackett. En el cas dels jugadors russos no són tan importants per al futur del CSKA perquè per jugar la competició estatal estan obligats a jugar amb un nombre de russos a la pista. Per tan, són necessaris. La realitat és que Itoudis, tot i que hi va aterrar el 2014, no ha donat a l’equip aquella solidesa que se li esperava.

Amb tot això, Saras Jasikevicius està a l’expectativa. El club rus ja es va interessar en ell l’estiu passat, però tot i que l’oferta era espectacular, va continuar a Kaunas. Aquest estiu que ve es preveu una revolució russa si no es guanya: evasió o victòria.

4
copes d’Europa
té a les seves vitrines el CSKA del període previ a l’Eurolliga (del 1958 al 2001). Les va aconseguir els cursos 1960/61, 1962/63, 1968/69 i 1970/71, només superat pel Madrid (8) i el Varese (5).
7
peces
clau del CSKA acaben contracte a l’estiu: De Colo, Peters, Antonov, Clyburn, Higgins, Hunter i el tècnic, Dimitris Itoudis.
2014
va aterrar
Itoudis, després de ser ajudant d’Obradovic al PAO en substitució de Messina.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)