FEB

Canvis a l’Avenida

Bàsquet. Lliga Femenina. Destitueixen el tècnic l’endemà de perdre en l’Eurolliga per 61-82, i esperen un altre fitxatge, Jewell Loyd a banda

Lino López va deixar de ser l’entrenador de l’Avenida ahir al matí, segons va fer oficial el conjunt castellà. Va ser destituït l’endemà de la derrota a casa en l’Eurolliga contra el Riga per 61-82. Al gallec, que va arribar amb Álex de la Vega d’assistent i preparador físic –també destituït– a l’estiu per substituir Miguel Ángel Ortega, li van comunicar la decisió en primera persona i, segons el comunicat del club, el tècnic hauria acceptat la decisió de manera esportiva.

Les castellanes, segones en la lliga amb 15-1 des del 79-53 contra l’Spar Citylift, jugaran demà a Zamora (19.30 h), en un partit que dirigirà Raquel Romo –la segona– si no arriba el relleu de López i en què podria debutar Jewell Loyd, fitxada dimarts. A més de la campiona del món i de la WNBA a l’estiu (1,78 m, 1993), al Würzburg s’hi espera un altre reforç, el de la base titular als Seattle Storm (14,9 punts, 4,6 rebots i 3,6 assistències). La pròxima jugadora que arribarà serà una interior, també WNBA, que obligarà a redefinir la plantilla sobretot en l’Eurolliga –De Souza en quedaria fora.

A l’Eurolliga, l’Avenida és sisè del seu grup amb 4-6 i dijous de la setmana que ve jugarà a la pista del Sopron, que ahir va perdre per 80-84 contra el Fenerbahçe. Les hongareses van guanyar per 70-78 a Salamanca en la primera volta i són quartes, amb 5-5. Amb quatre jornades encara per disputar-se, el nou entrenador de Salamanca tindrà la missió de classificar l’equip entre els quatre primers, i després d’aquest caixa o faixa a Hongria en tindrà un altre a casa contra el Carolo (setè, 3-7). El Dinamo de Kursk de Lucas Mondelo i Marta Xargay (líder, 10-0) a fora i l’Olympiacòs (cuer, 1-9) la setmana de la copa completen el calendari europeu de l’Avenida, que el curs passat ja va acabar a l’Eurocopa–hi van el cinquè i el sisè de cada grup– eliminat pel Galatasaray, botxí de l’Uni a quarts, a semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)