Amb un ull a Europa

L’Spar Citylift encadena el dotzè triomf amb Murphy recuperant sensacions abans de la tornada contra l’MBA Moscou

Després de dominar 38-61 l’equip s’adorm i encaixa un 15-0 que fa de mal pair

CADÍ 82 GERNIKA 62

CADÍ LA SEU:Kraker (9), Díaz (7), Vilaró (19), Bahí (15) Hempe (19) –cinc inicial–, Palma, Etxarri (2), Pujol (2), Aijanen, Richards (9). 20/38 tirs de 2. 8/22 triples (3 Kraker, 2 Bahí, 1 Díaz, 1 Hempe). 18/24 tirs lliures. 38 rebots (9 Bahí). 15 assistències (7 Vilaró). 93 valoració (29 Vilaró).GERNIKA:Vanderwal (5), Berezhynska (12), Gwathmey (7), Nacickaite (4), Roundtree (10) –cinc inicial–, Banham (15), Díez, Mazionyte (2), Pascua (4) i Aritztimuño (3) 15/36 tirs de 2. 5/15 triples. 17/26 tirs lliures. 28 rebots. 12 assistències. 53 de valoració.PARCIALS:23-16, 18-18, 19-12 i 22-16.COMENTARI:El Cadí continua imparable al seu fortí de la Seu i ahir va tombar el que ha de ser el seu rival directe per a la tercera posició de la fase regular, el Gernika. Les de l’Alt Urgell, a més, van recuperar la diferència de punts i se situen a només una victòria de l’equip basc. Ho va fer amb una actuació estel·lar de dues de les jugadores més en forma de la lliga: Vilaró i Bahí.

*1 Núria Martínez 26:36 3 0/1 1/2 0/0 5 3 3 7

L’Spar Citylift va encadenar la dotzena victòria a la Lliga Femenina a la pista de l’Al-Qázeres, que estrenava entrenador (Ángel Fernández). Ho va fer mirant de gastar les mínimes forces en una de les setmanes més complicades de la temporada, amb viatge a Moscou inclòs i amb la tornada de l’Eurocupa a tocar. Això justifica, en certa manera, el col·lapse que va viure l’equip en l’últim quart –parcial de 15-0 en contra–. Fins llavors l’equip havia fet bé la seva feina amb Murphy (23 punts) excel·lint en atac i demostrant que està plenament recuperada.

L’equip de Surís va començar el partit a mig gas i les de casa, sense encert però amb més empenta, es van mantenir fermes tot i que Reisingerova es mostrava imperial quan rebia sota l’anella. El duel es va trencar quan la parella Murphy i Hampton van començar a veure l’anella rival com una piscina. Així, amb 10-10 al marcador, Keisha va clavar dos triples i Murphy un tir llunyà per començar a marcar distàncies (10-18). El joc de l’equip no tenia continuïtat però el rival va semblar, d’entrada, ben poca cosa.

Festival de Shay

Murphy va començar el segon quart on fire. En pocs segons va clavar un triple, va recuperar una pilota i va entrar a la cistella com un àngel (12-21). Després va aparèixer Dongue, com un factor desequilibrant sota l’anella. Amb 12-27 l’entrenador local (parcial de 2-17 acumulat) va parar el partit. Va provar una defensa zonal amb alternatives però Rosó Buch va decidir afegir-se al festival ofensiu de les gironines fent set punts (triple inclòs) en un vist i no vist. Dongue, amb un dos més un, va rematar la feina en un segon quart impecable (25-43).

El tercer quart va començar amb un triple de Núria (25-46) però l’equip va jugar a batzegades, tot i que va controlar el rebot, i de passada, l’empenta de les locals. Murphy va semblar trencar el matx definitivament en els instants finals amb set punts gairebé seguits, que van disparar la diferència (38-61).

La màxima va arribar just començar el darrer quart (38-63) després d’una cistella d’Oma. Surís pretenia donar descans a Laia i Núria, però just llavors es va esdevenir el caos. Les jugadores locals van apujar la defensa i les gironines van donar la festa per acabada. Greu error. Ferrari, Ocete i Hodges, el trident exterior de les locals, van desfermar una petita tempesta dins el menut pavelló de Càceres. Recuperacions, rebots, cistelles, actitud i ganes. De res va servir el temps mort de Surís i canvis a l’equip. El parcial es va enfilar primer fins al 15-0 i després fins el 18-3 amb un triple de Ferrari (58-67). La cridòria era forta. Quedaven poc més de dos minuts. Va haver de sortir Hampton al rescat per retornar la calma a la nau gironina. El més important, la victòria i el lideratge, van quedar a resguard.

Dimecres arribarà un altre repte davant de l’afició: capgirar l’eliminatòria contra l’MBA Moscou.

AL-QáZERES

62

SPAR CITYLIFT

74

Pavelló: Juan Serrano Macayo. . Arbitres: Sánchez, Langa de Martín i Gozález

Parcials: 12-18, 13-25 (25-43); 13-18 (38-61), 24-13 (62-74)

Era un partit trampa per molts motius i estic content perquè l’hem sabut tirar endavant en un pavelló molt incòmode
Els tres primers quarts han estat molt bons, perquè hem trobat tirs alliberats contra diferents defenses i hem controlat el rebot
En l’últim quart ens ha traït el subconscient i hem començat a pensar en Moscou abans d’hora
Èric Surís
38
punts
van anotar entre Murphy i Hampton, que també van fer sis dels vuit triples que va convertir l’equip de Surís
18-3
de parcial
va encaixar l’Uni en l’últim quart a partir del moment que va aconseguir la màxima diferència