FEB

Tard i malament

LEB Plata. El Girona ensenya les urpes en l’últim quart (58-54, 36’), però el seu dia nefast en atac pesa massa

AZUQUECA 64 GIRONA 60

AZUQUECA:Calvo (3), García (15), Ballespín (9), Solarín (11), Mukendi (4) –cinc–; Valera (3), Rojas, Apolinario (12) i Mitchell (7). 17/35 de 2, 7/19 triples (3 García i 1 Valera, Ballespín, Apolinario i Calvo), 9/23 triples, 33 rebots (9 Solarín), 12 assistències (3 Rojas i Calvo) i 67 de valoració (16 Apolinario).BÀSQUET GIRONA:Sergi Costa (7), Bolton (14), Cizmic (3), Cosialls (10), Berry (9) –cinc–; Trias (4), Cuéllar (5), Angelats (6), Alzamora (2) i Ramos. 10/30 de 2, 10/32 triples (4 Bolton, 2 Angelats i Sergi Costa i 1 Cuéllar i Cizmic), 10/14 tirs lliures, 36 rebots (8 Trias), 14 assistències (3 Cuéllar i Sergi Costa) i 40 de valoració (8 Cuéllar i Berry).PARCIALS:14-8, 19-15 (33-23); 17-13 (50-36) i 14-24 (64-60).

Era un dia per no fallar per la forta possibilitat –i amb el resultat d’ahir més– que l’Azuqueca accedís al grup d’ascens i, per tant, arrossegar els resultats amb els manxecs. I més per la derrota que el Bàsquet Girona ja havia encaixat en la primera volta a Fontajau. Però, els de Quim Costa van ensopegar i tindran un 0-2 amb el seu rival en la següent fase. Ni la tornada de Trias va servir a l’equip, erràtic en el tir i amb molts problemes per trobar punts a prop del cèrcol. I, quan va buscar la victòria impetuosament en l’últim quart, ja no va poder recuperar el terreny perdut.

Negats

En els primers minuts, els gironins manaven, gràcies a la feina de Berry en la zona –punts i dues faltes ràpides a Mukendi– i a l’efectivitat de la pressió, que incomodava l’Azuqueca travant-li els atacs. Però això duraria poc. L’equip va entrar en col·lapse –patia per entrar pilotes a dins, fins i tot amb Trias en pista, i no tenia encert en els tirs alliberats– i el rival el va castigar. Ho va fer amb contracops aprofitant que el seu balanç no era òptim i especialment, Solarín, traient suc a la seva versatilitat. Al final del primer parcial, les sensacions i el desencert (3/15 en tirs i 8 pèrdues) eren pitjor que no pas el resultat (14-8).

L’escenari no va variar en el segon quart. Els locals, refugiats en una zona i saltant al 2x1 cada cop que Trias rebia la pilota al pal baix, contenien el Bàsquet Girona que només va anotar dos triples, tots dos de Bolton, en cinc minuts (25-14, 16’). La sequera feia feredat i l’Azuqueca estirava la diferència, insistint en la transició i l’encert de l’arc (31-18, 18’). L’aparició de Cosialls, amb 6 punts gairebé seguits, en el tram final del segon parcial, va mitigar els mals en la mitja part (33-23).

Tornant de vestidors, el combinat visitant va voler refer la dinàmica, però no se’n sortia. L’Azuqueca veia l’anella amb assiduïtat –en el tercer quart, sobretot García i Ballespín, i des de fora– i les distàncies es van eixamplar ja que el Girona no trobava la finor en atac (50-34, 29’). Tot feia mala pinta, però l’equip no va llançar la tovallola. Va ajudar que la pressió defensiva a tota la pista li donava fruits i que, per fi, trobava l’encert, des de fora –fins a sis triples en l’últim quart– per posar la por al cos dels manxecs (58-54, 36’). Els locals podien tenir dubtes, però una acció de García i una altra de Bellespín, en rebot d’atac, els va donar aire (63-54, 39’) i els triples del tram final d’Angelats i Cizmic no van servir de res.

LA DADA

27,3%
en tirs de camp
duia el Bàsquet Girona al final del tercer quart (12/44). A més, acumulava fins a 16 pilotes perdudes.