ACB

S’acaben els adjectius

ACB. El Baxi Manresa no defalleix quan el València li tenia el peu al coll a mitjan últim quart (52-58, 35’) i l’acaba superant amb un Fisher magnífic

A Manresa, haver quedat fora de la copa no ha apaivagat gens ni mica la fal·lera per l’equip. Ahir, al Nou Congost, s’hi respirava un gran ambient i aquesta comunió amb la grada va empènyer el Baxi Manresa a una victòria de les que se li resistien enguany. En tots els cara a cara amb els gegants de la competició, els de Joan Peñarroya acabaven cedint terreny en l’últim quart, sense prou benzina per fer-los front els 40 minuts. Va fer l’efecte que es viuria una situació similar quan els taronja, incrementant moltíssim les línies de pressió, van tibar la corda (52-58, 35’). Però, aquest cop i amb el lideratge de Fisher, actuant amb determinació, va poder aixecar-se i generar l’èxtasi al pavelló. L’equip es resisteix a cedir la seva plaça en la zona de play-off.

Amb decisió

El Baxi va saltar a la pista, disposat a no donar respir al València i la seva sortida així ho va constatar (11-4, 6’), amb el rival fallant-ho tot de fora i controlant bé el rebot defensiu. Si no podia generar més forat en el marcador era perquè tampoc localitzava l’encert, tot i tenir situacions còmodes de tir. Ho aconseguiria en el segon quart –dos triples consecutius, de Toolson i Muñoz–, i consolidaria l’avantatge en una fase en què Murphy s’havia estrenat amb els del Bages (21-13, 13’). Orfes de tir exterior, els taronja van sobreviure a la tibada, a partir de l’aportació dels Thomas, Will i Matt (11 punts entre els dos durant el segon quart). Així, a la mitja part, la distància s’havia reduït a +4.

A la tornada dels vestidors, els del Bages trobaven en el triple (4/5 al tercer quart) la via de producció per mantenir-se al capdavant. Però això era perillós perquè el València trobava massa facilitats per anotar sota el cèrcol –Dubljevic i Tobey, sobretot– i començava a apujar molt el nivell físic al darrere. En l’arrencada del darrer parcial, els visitants es van avançar per primer cop (parcial de 0-12 i 48-54, 32’) i s’intuïa un punt de debilitat al bàndol local. Però el Baxi va serrar les dents molt a darrere i Fisher va mostrar personalitat per encarar i jugar-se accions d’1x1 en un moment delicat. Va sortir-se’n i després van posar-hi el seu gra de sorra Lalanne, Muñoz, Murphy i Toolson. Aquest, amb un triple (69-61, 39’), que enviaria el rival a la lona.

És una gran victòria, de tots. Des dels jugadors fins al cos tècnic i l’afició. El públic, en una fase de debilitat, ha continuat ajudant

DADES

2/23
triples
del València en el partit d’ahir (9%). Els taronja acrediten aquest any un 37% d’encert, amb gairebé onze de mitjana.
12/13
tirs lliures
dels del Bages en el darrer quart, amb 7/7 de Fisher. L’equip només en va fallar dos en tot el partit (17/19).
Potser no ha estat el nostre millor partit en atac, però la nostra defensa ha estat sòlida. No els hem deixat jugar gens còmodes
Les onze victòries? Nosaltres treballem perquè Manresa estigui il·lusionada, però hem de tocar de peus a terra