NBA

JORDI FERNÁNDEZ

TÈCNIC AJUDANT DELS DENVER NUGGETS (NBA) I DE L’ALL-STAR DE CHARLOTTE

“Ser ‘all-star’ és un honor i un somni”

Fernández sobre el seu futur: “Que surti el teu nom en les travesses de les banquetes NBA et fa il·lusió, però això no et dona res”

Jordi Fernández (Badalona, 27/9/1982) serà el pròxim 17 de febrer un dels escollits a Charlotte per viure com a protagonista un All-Star. El fet que el seu equip, els Nuggets, hagi estat el millor equip, ha comportat que fos escollit el seu entrenador, Mike Malone, que va amb el seu staff més directe.

LeBron, Curry, Irving, Durant, Walker, Leonard, Embiid, Antentokounmpo... i Jordi Fernández. El somni americà que continua.
Molta il·lusió. Viure l’NBA des de dins ja és un somni i en els últims anys la meva posició en els staffs ha anat avançant i millorant. Un All-Star no és el mateix que la lliga perquè estaré amb les estrelles, moltes de les quals estaran al Hall of Fame, i em fa il·lusió més que pel partit perquè ho podré explicar als meus fills, nets i amics. Formar part d’un esdeveniment com aquest és un honor com a entrenador i dono les gràcies als jugadors, que ho han aconseguit amb el balanç de victòries i derrotes.
Va canviar Cleveland, on va estar set anys, per Denver. El temps li està donant la raó?
Tots el que busquem és creixement individual. Vaig escollir marxar de Cleveland per anar a Denver i va ser una bona opció. Hi ha hagut de tot però és un equip jove, que està creixent, i com diu tothom som un equip que evoluciona; disfrutes veient-lo jugar per la il·lusió que tenen i perquè van adquirint experiència.
Què li ha donat Mike Malone?
La bona sintonia que tenim és determinant. Els Nuggets són un equip molt gran i una de les claus en la meva decisió és que ja coneixia el Mike del meu primer any a Cleveland. Aquesta confiança és el que més val. Després t’adaptes perquè són equips de 13 persones i has de saber la teva feina, què pots aportar. És molt selectiu, t’has d’adaptar i fas el possible per aportar el que necessita l’equip.
Malone clarament està fent grans els Nuggets?
Ell va tenir l’oportunitat d’entrenar a Sacramento i no va anar bé segurament per la decisió d’un propietari, perquè havia fet una bona feina als Kings, ara és aquí, a Denver, els últims quatre anys i el seu balanç de victòries ha anat augmentant amb el creixement dels jugadors. Aquí es té més paciència per construir en comparació amb Europa, on s’ha de guanyar per sobreviure o per guanyar títols; aquí si ets més pacient pots fer coses més consistents. Veurem què passa al play-off perquè és diferent de la lliga regular i ens falta experiència, però és il·lusionant.
Precisament fa pocs dies apareixia el seu nom com a futurible per a la banqueta dels Cavs...
T’has de centrar en el treball del dia a dia. Que surti el teu nom en les travesses de les banquetes NBA et fa il·lusió, però això no et dona res. Forma part d’aquesta feina i al final és un reconeixement més, però en realitat és el que és i seguir gaudint d’aquesta temporada és el que em fa més il·lusió.
Però es veu preparat per a un repte tan gran en cas d’arribar o li falta algun graó encara perquè és molt jove?
Això és com tot. Quan arriba una oportunitat com aquesta, si és que arriba, és molt complicat dir que no. Una altra cosa és si tens on triar. Però com que no és el cas sent un entrenador jove, si arribés el cas la il·lusió seria el primer que tindria per menjar-me el món. Després ningú és perfecte i n’aprenem a base d’errors i experiència. Una feina com aquesta és molt important però no s’ha de tenir por i jo no en tinc.
I que l’interès vingui de Cleveland vol dir que va fer les coses ben fetes durant els set anys que hi va ser?
Vaig deixar una bona empremta. Establir aquestes relacions és el que et porta a ser on ets i em fa il·lusió perquè la meva dona és de Cleveland, la família és d’allà i hi tinc molts amics. Sí que soc de Badalona, però si hagués d’escollir un lloc aquí, als Estats Units, jo soc de Cleveland. Tornar a casa i que et valorin així és molt important.
Considera el seu equip, els Nuggets, la revelació de l’NBA?
El que considero és que jugadors que el curs passat no tenien protagonisme ara entren en rotació i estan ajudant a guanyar partits. Tot gira a l’entorn del Jokic. Crec que és una superestrella bastant atípica perquè fa millor els altres i a tots els agrada jugar per ell i a ell li agrada distribuir el joc. Veure el dia a dia i el creixement de tots ells és el que dona sentit a la feina com a entrenador.
Quantes vegades li ve al cap el dia que va decidir deixar-ho tot per marxar a entrenar als Estats Units?
Quan fas una cosa així mai saps com sortirà i et deixes portar per la il·lusió. Llavors vaig deixar moltes coses enrere a Badalona, era un repte. S’han de sacrificar moltes coses per fer el que realment t’agrada, això et fa tenir una mentalitat de no tenir barreres; he tingut clar que fer les coses que t’agraden amb treball i il·lusió és el que realment val.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)