FEB

Una prova d’estrès

L’Spar Citylift es deixa empatar a 31 un partit que tenia resolt després d’un 0-16 a mitjan segon quart (15-29) i fins al final no pot lligar el catorzè triomf seguit

Colhado i Dongue, amb 6 cadascuna, claus en el tram final

Prova superada per a l’Spar Citylift. Perquè un mal dia el pot tenir tothom, fins i tot el líder de la lliga. I dur 13 victòries seguides no garanteix que la catorzena sigui un tràmit, encara que sigui a la pista de l’equip que presentava la pitjor ratxa de la competició (-5). “El subconscient potser pensava en el partit d’Europa quan quedava molta feina, amb un públic animat i un arbitratge permissiu. És el que ens hem trobat”, reconeixia Èric Surís després del partit, per al qual no va comptar amb Hampton, pensant precisament en el duel amb el Szekszard hongarès dimecres, en l’anada de l’eliminatòria de 8 de l’Eurocopa –la tornada, el dia 20 a Fontajau.

Sotmès a un estrès innecessari després d’un 0-16 en el minut 15 (15-29), un 12-0 de les locals empatava el partit a 31 abans del descans i obligava l’Uni a estar alerta fins a l’inici del darrer quart (50-51), abans que Laia Palau comencés a enfilar el desenllaç amb assistència a Colhado (50-53) i una suspensió marca de la casa (50-55).

Dos cincs

Amb una rotació de 9, malgrat Bea Sánchez estigui encara en les beceroles del què es pot exigir a una pivot internacional, cap jugadora va superar els 30 minuts. I amb un cinc inicial inèdit, amb Reisingerova titular per segon cop aquest curs –abans en el 72-49 amb Ensino, el desembre– i Laia de base en el lloc de Núria, van ser les rotacions les que van desequilibrar el duel. Murphy havia avançat l’Uni 0-3 en la tercera possessió del partit, en el primer dels seus dos triples –la única que en va fer per a l’Spar Citylift–. Però les locals, amb punts de cinc jugadores diferents, no s’arronsaven (11-9, triple de Quevedo). Superiors en el rebot (6-11 al primer quart), el sisè ofensiu de les visitants permetria a Colhado donar pes al parcial gironí en el segon quart amb 6 punts seguits (15-23). Reisingerova amb dues accions seguides, assistida per Laia (15-25) i Núria (15-27), enlairava la ratxa al 0-14 –com la de victòries, que ja llavors semblava feta– abans que Oma la tanqués al contraatac (15-19). Però després de la primera acció al segon quart (Marcos, 17-29 a 4:30) resposta per la txeca, assistida per Dongue, les castellanes van empatar a 31.

Sempre a davant, entre Reisingerova, Dongue i Murphy (33-40 en el segon triple) feien bones les reflexions al descans. Però el fang impedia marxar (40-42, també el segon triple de Quevedo) i, des de les interiors –12 punts Colhado i Dongue al darrer quart, 6 cadascuna–, Laia i Núria (55-63 a 3:52) van posar el llaç a la prova.

LA DADA

3
punts
de tir lliure va fer l’Spar Citylift, de Nàdia Colhado (3/4). Tres jugadores van fer 0/2.
És una victòria treballada contra un equip que, com els de baix, juguen al 200 per cent. Nosaltres no hem tingut un dia lúcid
Ens han dut a un partit incòmode i l’hem sabut treure des de la defensa i la solidesa. I l’ofici que tenim, per encarrilar el quart període
Aquestes victòries en dies complicats també tenen mèrit, amb autocrítica i sabent que a fora no hi ha partits fàcils

Hampton no juga per precaució

“Ha arribat amb unes molèsties al partit i hem decidit que no hi participaria. No és res greu i li hem volgut donar descans, que no jugués, pensant en el que ens ve”, va dir Èric Surís després del partit, en referència l’absència de Keisha Hampton, que es va perdre el seu primer partit de lliga per un dolor al genoll. “És clar que havíem de guanyar el partit i que ella no estava en les òptimes condicions: amb molèsties d’aquest tipus és millor descansar per tenir-la al cent per cent al partit de dimecres”, argumentava el gironí. Hampton ja es va fer mal a la Seu, en l’única derrota de l’Spar Citylift aquest curs en la lliga –va jugar 12:19 en el 86-81 (6 punts, 2 triples). La setmana després participava en el triomf contra el rival d’ahir, 81-51 l’11 de novembre en el primer partit de la ratxa triomfal en la lliga, establerta en 14 ja –rècord del club en la màxima categoria, des dels 13 de diumenge passat contra el Cadí–. En la prèvia del duel a Zamora, Surís comparava l’escenari amb el que es va trobar l’Uni en la seva visita al Marina Besòs, on va guanyar 71-85 i patint un equip que havia esclafat en la primera volta (89-52 a Girona). Aquell 13 de gener a Sant Adrià de Besòs, va ser Laia Palau la que no va jugar, també per precaució i sense previ avís, degut a molèsties musculars.